Thailands regering säger inget förbud mot offentliga sammankomster i augusti förlängning av nöddekret

Bangkok-

Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, uppgav idag det enligt den nu godkända förlängningen av nödförordningen för augusti kommer det inte längre att vara förbud mot allmänna sammankomster.

Nationella säkerhetsrådets generalsekreterare Somsak Rungsita gjorde uttalandena vid en presskonferens i dag av CCSA. Uttalandet gjordes, enligt observatörer, för att lindra rädslan hos vissa att de tidigare förbuden mot offentliga sammankomster skulle användas mot politiska demonstranter mot regeringen. Nöddekretet, som har funnits sedan den 26 mars, har tidigare haft ett förbud mot alla allmänna sammankomster. Det fanns ingen gräns för antalet personer som utgjorde en sammankomst och dekretet hade tidigare använts för att bryta upp hemmafester, sammankomster av människor på stränder och parker och andra liknande sammankomster under de strängaste delarna av avstängningen.

Med de låsningsbegränsningar som nu mestadels släppts i hela landet, sa general Somsak att nöddekretet i första hand var ett verktyg som användes för att hjälpa till att hantera processen nu med karantäner och inresa för utlänningar och repatrierade thailändare. Han betonade att utan detta verktyg skulle processen falla på provinsguvernörerna och det skulle bli mindre central riktning och större möjlighet för intrång och problem när landet långsamt släpper in fler människor i kungariket.

General Somsak noterade dock att politiska församlingar fortfarande behövde följa de rätta lagarna enligt lagar om offentliga församlingar, som kräver att man skaffar tillstånd från myndigheter och arrangerar protesterna i godkända områden med ordentliga regler. Han tillade att underlåtenhet att följa dessa lagar fortfarande kan leda till rättsliga åtgärder mot demonstranter.

General Somsak uttalade också att även om förbudet mot offentliga sammankomster togs bort från dekretet att alla Covid-19 hygienrelaterade åtgärder, som att bära masker, fysiskt avstånd, använda Thai Chana-plattformen för incheckning och andra liknande regler måste äga rum i alla sammankomst.

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/