Chonburi-polisen slår till mot illegalt lager för motorcykelmodifiering

Chonburi-
Chonburi-polisen, engagerad i ett pågående tillslag mot illegalt modifierade motorcyklar och racing, slog till mot ett lager i Mueang Chonburi denna vecka som de uppger är en grundorsak till problemet.

Tidigare i veckan gjorde ett polisteam under ledning av vice befälhavaren för den kungliga thailändska polisgeneralen Damrongsak Kittiprapat och polischefen för region två generallöjtnant Montri Yimyam en razzia i ett lager i Bang Sai-distriktet. Detta lager anklagas för att tillverka de olagliga delarna som sedan levereras till butiker för att leverera till streetracers.

Lagervaktmästarna, 34-åriga Mr. Banjong Phonchalee och 38-åriga Phonthip Jaiprom, som hävdade att hon är dotter till en lagerägare, var närvarande.

Paret kunde inte presentera Industrial Product Standards Certification och andra nödvändiga licensverktyg som krävs för deras område.

Polisen beslagtog 35 olagligt modifierade avgasrör och 12 maskiner som användes för att skapa rören samt andra olika verktyg som påstås ha använts för att skapa utrustning för olagligt modifierade motorcyklar. Totalt beslagtogs 883 föremål som är värderade till cirka 500,000 XNUMX baht.

De två vaktmästarna greps för ytterligare rättsliga åtgärder. Polisen uppger att de gör ett pågående sökande efter ägarna till fabriken.

Razzian är en del av ett pågående nationellt tillslag mot illegal motorcykelracing. Myndigheterna har flyttat fokus till de fabriker där redskapen tillverkas efter att tidigare fokuserat på illegala racers och butikerna som sålde och skräddarsydda redskapen.

KÄLLA: Puean Khao Rao Rak Kan Chonburi, berättelse av The Pattaya News

Https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=813887589146672&id=210741156127988

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/