Läsarbrevväska/åsikt: Att lära sig leva med Covid-19 i Thailand

Följande är ett mail/åsikt från en läsare. Uttalandena inuti är deras egna och kanske inte återspeglar dem från Pattaya News Editorial Team. Om du har ett brev eller åsikt, vänligen maila oss på pattayanewseditor@gmail.com för övervägande av publicering. Vi förbehåller oss rätten att välja vad som får och inte får publiceras.

Lär dig leva med Covid-19 i Thailand

Av: Richard T.

Att lära sig leva med Covid.

När Thailand kommer ur lockdown är det intressant att se hur landet klarar av att vara ett covidfritt land. Det råder inga tvivel om att den thailändska regeringen var framgångsrik i att implementera politik för att utrota sjukdomen lika snabbt som något annat land i världen.

Deras åtgärder omfattades av befolkningen och dagliga siffror för nya fall sjönk till det nuvarande scenariot där det lokalt inte finns några ytterligare bevis för viruset. Men nackdelen är att landet nu verkar besatt av att viruset aldrig kommer tillbaka i någon form eller form.

Förra veckan har incidenten i Rayong med militärmannen från Egypten lett till nästan hysteri i landet. Lokala skolor har stängts och 90 % avbokning av hotellbokningar visar att rädslan för att viruset ska återvända delas både av folket och myndigheterna. Om Thailand ska öppna sina flygplatser och uppmuntra internationella besökare att återvända den måste acceptera att det kommer att finnas tillfällen då smittade människor kommer in i landet.

Det är så utbrett runt om i världen att det är oundvikligt att detta kommer att hända. Men har landet råd att inte dra nytta av den enorma inkomst som dessa turister tar in i landet. Thailand har helt klart ett val när det går framåt, även om det kan vara mycket svårt.

Det kan antingen öppna upp för internationella besökare igen och lära sig att leva med viruset, eller så kan det förbli helt isolerat från resten av världen som lever virusfritt men lider av de ekonomiska svårigheter som detta oundvikligen kommer att medföra.

Bevisen har visat (Enligt författarens åsikt) att även när viruset har förts in i landet lägger värmen och fuktigheten samman för att skapa klimatförhållanden där viruset kämpar för att spridas. En sak är säker är att om landet fortsätter att få panik varje gång det kommer ett nytt fall kommer detta att vara till nackdel för folket och en viss mängd omskolning av folket behövs inom en snar framtid.

Richard T via Facebook

Sändning
Användarrecension
3.33 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/