26 kambodjanska medborgare greps i Sa Kaeo för illegal gränspassering

Sa Kaeo-

Tjugosex kambodjanska medborgare greps i Sa Kaeo i går och anklagades för att olagligt korsa gränsen till Thailand.

Kapten Tetchat Chalermchit, befälhavare för den kungliga thailändska polisen i Phan Suek Sub-distriktet, rapporterade händelsen nära byn Non Sawet Set i går morse. Totalt tjugosex kambodjanska medborgare hittades av patruller som enligt uppgift smög genom skogen för att försöka ta sig djupare in i Thailand. Ingen av de tjugosex befanns ha korrekta pass eller dokumentation som tillåter dem att resa in i Thailand.

Thailändska myndigheter har nyligen på allvar intensifierat de förebyggande åtgärderna för att stoppa illegala migrantarbetare från att ta sig in i landet. Detta beror främst på oro för att migranterna skulle kunna ha Covid19 Coronaviruset och potentiellt sprida viruset till Thailand. Thailand har inte haft ett enda fall av viruset lokalt spridit på över sextio dagar.

De tjugosex illegala migranterna sa att de flesta av dem försökte återvända för att arbeta i Rayong-området inom jordbruksindustrin. De hade återvänt hem till Kambodja under Covid-19-krisen i mars men ville nu återgå till jobbet eftersom situationen hade förbättrats i Thailand. Men med gränserna fortfarande stängda var de desperata att återgå till arbetet eftersom de inte hade några pengar. De bestämde sig för att korsa gränsen illegalt med hjälp av en guide som påstås ha debiterat dem tre tusen baht per person. Men guiden påstås ha övergett dem på den thailändska sidan av gränsen och försvann med pengarna.

De tjugosex utländska medborgarna kommer att kontrolleras för Covid19 och sedan deporteras till Kambodja enligt kapten Tetchat.

Foton: 77kaoded

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/