Turismministeriet säger att alla utlänningar som kommer till Thailand kommer att sättas i karantän inom överskådlig framtid

Thailand-

Vid ett samhällsevenemang i morse försäkrade Thailands minister för turism och sport vad han sa var nervösa thailändska medborgare genom att säga att alla utlänningar, oavsett VIP-status, skulle få karantän i fjorton dagar inom överskådlig framtid.

Kommentarerna kommer när Thailand förbereder sig för att gå in i fas sex av uppluckring av regler och restriktioner i början av augusti. Nästa fas kommer att tillåta migrantarbetare, filmteam och thailändska elitvisuminnehavare att återvända till landet bland några andra och tidigare godkända grupper.

Kommentarerna kommer när Vietnam har tillkännagett ett nytt kluster av lokalt spridda fall och utbrottet fortsätter över hela världen. Thailand har inte haft ett enda bekräftat och registrerat lokalt spritt fall på över sextio dagar.

Turismministerns kommentarer tycktes också antyda att den föreslagna resebubblans idé troligen lades på hyllan för en nära framtid eftersom virussituationen förblev svår runt om i världen. Med många tidigare tydliga länder som Vietnam och Hong Kong som har blossat upp, har Thailand bara skärpt sina gränser och regler. Inne i landet har nästan alla restriktioner och regler hävts.

Pipat Ratchakitprakan, minister för turism och sport, gjorde kommentarerna under en inspektion av framstegen för nätverket för gemenskapsföretag och jordbruksturism i Nakhon Si Thammarat-provinsen. Ministern ledde också en ceremoni för att främja fruktmarknader längs vägen i Cha Uat-distriktet. Han besökte bås som serverar jordbruksprodukter och visar olika aspekter av bearbetning av produkter.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/