Red bull-arvingens utökade familj vill att Vorayuth ska träda fram och ta upp hans frågor offentligt

Bangkok-

Medlemmar av den utökade familjen Vorayuth Yoovidhya har bett i form av ett brev för Vorayuth att komma ut ur gömstället och direkt konfrontera frågor relaterade till hans påstådda påkörningsincident 2012.

Office of the Attorney General lade ner alla anklagelser mot Vorayuth angående incidenten 2012 som gjorde att en polis dödades, men efter offentlig upprördhet undersöker en panel av åklagare nu för att avgöra om avskrivningen av anklagelserna gjordes korrekt och enligt normala regler.

Vorayuth har missat flera domstolsframträdanden angående anklagelserna och enligt uppgift flydde landet för nästan åtta år sedan med ett privat jetplan precis innan hans första planerade rättegångsframträdande. Han har enligt uppgift setts vid flera tillfällen runt om i världen.

Med nedläggningen av åtal i fallet kan Vorayuth lagligt återvända till Thailand, men det tros dock att han inte har gjort det vid denna tidpunkt förrän den aktuella utredningen av riksåklagarens kontor är klar. Hans exakta nuvarande plats är inte känd.

Brevet som skickades av den utökade familjen Vorayuth undertecknades av Suthirat, Panadda, Sarawut, Sakchai, Jirawat, Supreeya och Nucharee Yoovidhya och Saipin (Yoovidhya) Phahonyothin.

Brevet bad om ursäkt för Vorayuths agerande och sa att de uppmanade honom att kliva fram och ta itu med problemen direkt eftersom det nu påverkar TCP Group och medlemmar av den indirekta familjen Vorayuth, enligt dem. TCP Group är moderbolag till Red Bull och har mött uppmaningar till bojkotter på grund av den rådande situationen. TCP Group har under tiden officiellt sagt att Vorayuths emission är en personlig fråga och att han aldrig har haft en officiell titel i företaget och inte är aktieägare, verkställande direktör, anställd eller har eller haft någon form av ledningsroll hos TCP Group.

Det återstår att se om Vorayuth kommer att träda fram för att direkt tala om anklagelserna och incidenten, men eftersom fler medlemmar av hans egen familj uppmanar honom att göra det är det verkligen en möjlighet.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/