Stort vittne i fallet med Red Bull-arvingen Vorayuth Yoovidhya död i motorcykelolycka

Chiang Mai-

Ett primärt vittne, ett av två, i tillbudet 2012 med Red Bull-arvingen Vorayuth Yoovidhya, dog tidigt i morse i en motorcykelolycka i Chiang Mai.

Motorcykelolyckan inträffade klockan 2 i Muang Chiang Mai och involverade två motorcykelförare. Båda männen skadades efter olyckan.

En av dem, som senare visade sig vara ett viktigt vittne i fallet Vorayuth Yoovidhya 2012, hade ådragit sig allvarliga skador och dödförklarades senare på ett lokalt sjukhus.

Hans namn är Jaruchart Martthong, 40, från Chiang Rai, och är ett av huvudvittnena till påkörningen av Vorayuth Yoovidhya. Incidenten 2012 ledde till att en 47-årig polisman avled. Vorayuth flydde senare landet och missade flera domstolsframträdanden. Förra veckan kom det fram att Riksåklagarens kansli beslutat att lägga ned åtalet i ärendet. En av huvudorsakerna till att anklagelserna lades ner var det påstådda vittnesmålet från Jaruchart och ett andra stort vittne, som fortfarande är vid liv.

Polisen sa att CCTV-bilder visar att Jaruchart försökte köra om en andra motorcykel men misslyckades och tappade sedan kontrollen och kraschade.

Alkohol hittades i båda förarnas system enligt ett polisuttalande. Namnet på den andra föraren som var inblandad i händelsen har inte lämnats till pressen i nuläget.

Dödsfallet kommer när ett team av åklagare nu granskar beslutet från justitieministerns kontor att släppa anklagelserna mot Vorayuth efter offentlig upprördhet. Denna kommitté förväntas släppa sina resultat senast den fjärde augusti ungefär. Det är okänt om Jarucharts död kan påverka fallet avsevärt just nu, eftersom han nu inte kommer att kunna förhöras ytterligare eller korsförhöras av utredare.

Jarucharts vittnesmål hävdade att Vorayuth inte körde fort under händelsen, vilket motsäger vetenskapliga bevis enligt kriminaltekniska utredare på olycksplatsen.

Fotokredit Naew Na. Berättelse av The Pattaya News Team

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/