Pattaya Beach Road-delen av dräneringsarbetet är klart, säger Pattayas borgmästare

Pattaya-

Ett förbättrat och avsevärt bredare dräneringssystem har slutfört Beach Road-sektionen, sa Pattayas borgmästare i dag.

Pattayas borgmästare, Sonthaya Khunpluem, berättade för The Pattaya News idag, fredagen den 31 juli 2020, att "Det förbättrade konstruktionsprojektet för dräneringssystem som är baserat på Beach Road-sektionen anses nu vara färdigt. Detta arbete har pågått under en längre tid och har redan visat betydande förbättringar i bristen på översvämningar och skador på stranden."

Borgmästare Khunpluem noterade att andra delar av dräneringssystemet över staden ännu inte var helt färdigt, vilket hade lett till nyligen översvämningar under kraftigt regn. Han noterade dock att översvämningarna var avsevärt mindre än tidigare år i centrala Pattaya och när andra delar av dräneringsarbetet slutfördes skulle den övergripande situationen i staden förbättras drastiskt. Han varnade för att invånarna inte skulle se den fulla effekten och framgången av systemet förrän hela projektet var slutfört över hela staden.

Borgmästare Khunpluem noterade också att flera otillräckliga och trasiga vattenpumpar hade reparerats sedan den senaste stora översvämningen för flera veckor sedan och skulle omplaceras för att hjälpa till med eventuella framtida potentiella problem.

”Systemet kan släppa ut 86,400 XNUMX kubikmeter i timmen. Om det kommer mycket regn kan det förbättrade systemet hantera det, vattenpumpstationen som ligger nära Walking Street kommer också att användas för att släppa ut vatten i havet också. Denna pump har också nyligen servats och reparerats.” Borgmästare Khunpluem tillade.

Borgmästare Khunpluem gav ingen uppskattning under uttalandena om när andra dränerings- och kabelrelaterade projekt skulle slutföras över hela staden. Han hade nyligen uppgett tidigare veckor att förseningar hade ägt rum på grund av Covid-19 Coronavirus-krisen och att byggnadspersonal hölls tillfälligt i nästan två månader i april och maj. Borgmästaren erkände också att det fortfarande fanns arbete att göra på Walking Street-delen av projektet som främst ägnades åt att flytta kablar under jord.

Arbetet med att återhämta och reparera trasiga delar av trottoaren och gångvägen på Pattaya Beach, skadade under den utökade konstruktionen, pågick också, sade tjänstemän i stadshuset tidigare i veckan. Detta inkluderar även eventuella kvarvarande byggzoner och material på Beach Road.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/