Visa samarbetar med Thai Tourism Authority för att drastiskt utöka kontantlösa digitala betalningar runt om i landet

Bangkok, 31 juli 2020 – Visa, världens ledande inom digitala betalningar, tillkännagav idag sitt samarbete med Thailands turistmyndighet (TAT) för att utöka acceptansen av digitala betalningsplatser i Bangkok och fem stora turiststäder över hela landet. Detta samarbete är ett försök att stödja landets ekonomiska återhämtning, särskilt med den inhemska turistnäringen samtidigt som man säkerställer säkerhet och välbefinnande för konsumenter och företag.

Inom ramen för samarbetet kommer Visa att arbeta med finansiella institutioner för att stödja affärspartners i att uppgradera sin betalningsacceptanstjänst till kortbetalningar. För företag som redan accepterar kortbetalningar kan de också uppgradera sin EDC-terminal för att acceptera kontaktlösa betalningar, inklusive kontaktlösa kort, smartphone och bärbara enheter. Visa kommer också att samarbeta med banker för att tillhandahålla utbildning för kassörer för att säkerställa att betalningsacceptansproceduren överensstämmer med standarderna för Safety and Health Administration (SHA).

Yuthasak Supasorn, TAT-guvernör, sa: "Vi har skapat certifieringsprogrammet Safety and Health Administration (SHA) i samarbete med ministeriet för turism och sport, ministeriet för folkhälsovård, Thailands handelsstyrelse och thailändska turistoperatörer att återfå turisternas förtroende och positionera Thailand som ett föredraget globalt turistmål. Under det "nya normala" kommer Thailands turistindustri att uppleva många förändringar som kommer att införas, inklusive kontantlösa betalningar för produkter och tjänster."

Mr. Suripong Tantiyanon, Visa Country Manager, Thailand sa: "Turism är en av Thailands tillväxtmotorer, så Visa är fast beslutna att hjälpa intressenter i sektorn att anpassa sig till situationen efter COVID-19, återhämta sig och växa. Vi är glada över att kunna utnyttja vår tekniska expertis, erfarenhet och nätverk för att stödja landets ekonomiska återhämtning samtidigt som vi påskyndar den digitala transformationen.”

Enligt Visas senaste studie om konsumentbeteende och Thailands betalning av det "nya normala"[1], tre av fem thailändare (61 procent) har kontantlösa vanor och föredrar att betala med kort eller via mobilapplikationer framför kontanter. Samtidigt är sättet som människor tänker betala i framtiden konsekvent över hela världen, med konsumenter i Thailand (69 procent), Asien och Stillahavsområdet (75 procent) och runt om i världen (66 procent) som väljer att hålla fast vid elektroniska betalningar efter att den nuvarande situationen är över.

Den första fasen kommer att börja med att stödja företag i Sukhumvit-området som accepterar kort- och kontantlösa betalningar. Den andra fasen kommer att utökas till att täcka fem stora turistdestinationer över hela landet, inklusive Chiang Mai, Phuket, Pattaya, Samui och Hua Hin i slutet av 2020. Alla deltagande hotell, butiker och restauranger kommer lätt att kunna identifieras av allmänheten via Visa och SHA-skyltar.


[1] Kantar COVID-19 Barometer, fältarbete 27–31 mars 2020. Studien sammanställde konsumentdata från 40 marknader globalt och 11 marknader i Asien-Stillahavsområdet, inklusive Thailand, kombinerat med AI-baserad webbövervakning av vad människor säger och söker på Internet.

 

Det föregående är ett pressmeddelande från Thai Tourism Authority. Fotokredit Aboutthailandliving.com

Sändning
Användarrecension
2.33 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/