Vissa thailändska provinser tillåter återöppning av djuridrottsplatser, som tjurfäktning och hönskamp

NAKHON SI THAMMARAT – Nakhon Si Thammarat-provinsen har tillåtit djuridrottsarenor att öppna igen med COVID-19 förebyggande åtgärder på plats. Dessa arenor och evenemang inkluderar den lokala tjurfäktningen, tuppfäktning, bettafiskkamp och rödhåriga bulbulsångfarmar.

Nakhon Si Thammarat provinskommitté för smittsamma sjukdomar som är ordförande av guvernör Siripat Phatthakun har nyligen tillåtit djursportevenemang och arenor att öppna igen när de är klara, med riskhantering för covid-19 på plats.

Publik och deltagare i sådana evenemang måste alltid bära en ansiktsmask, medan innehavare av djursportlicenser kommer att kallas till ett möte där de kommer att informeras om de operativa riktlinjerna för att förhindra spridning av covid-19. Dessa mötesplatser kan tvingas stänga om de visar sig inte följa bestämmelserna.

Denna senaste uppmjukning av nedstängningsåtgärder gör det möjligt för mötesplatser i Nakhon Si Thammat att öppna igen, baserat på den provinsiella kommittén för smittsamma sjukdomar.

I Bangkok har dock guvernören i Bangkok, polgeneralen Aswin Kwanmuang, undertecknat en order om tillfällig stängning av arenor, som kräver att djuridrottsarenor i Bangkok förblir stängda till åtminstone den 31 augusti, efter förlängningen av nödtillståndet. Chonburi-provinsen, som inkluderar Pattaya, har också valt att lämna dem stängda.

Den nya ordern innehåller dock en bestämmelse om att dessa platser kan öppnas igen när det bedöms lämpligt, med folkhälsoåtgärder utformade för att förhindra spridning av covid-19.

Lokaler som öppnas olagligt, eller som inte följer hälso- och säkerhetsåtgärderna, kommer att betraktas som överträdare av lagen om smittsamma sjukdomar och kommer att riskera upp till 1 års fängelse, upp till 100,000 2 baht i böter, eller båda straffen. De kommer också att straffas baserat på nöddekretet som fortfarande gäller, med ytterligare 40,000 års fängelse eller ytterligare böter på upp till XNUMX XNUMX baht i böter eller båda. Sådana mötesplatser kommer också att tvingas stänga av myndigheterna.

Det är värt att notera att hästkapplöpningsarenor förblir stängda. Ägare till sådana anläggningar har bett den thailändska regeringen att tillåta dem att öppna igen.

Källa: Thai National News Bureau

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/