University of Thai Chamber of Commerce uppskattar thailändsk BNP kommer att krympa mellan 9.4 till 11.4 i år på grund av Covid-19-pandemin

BANGKOK- University of the Thai Chamber of Commerce (UTCC) uppskattar att thailändsk BNP i år kommer att krympa mellan 9.4 till 11.4 procent på grund av covid-19-pandemin, samtidigt som man uppmanar regeringen att tillföra mer pengar till samhället och öka de inhemska utgifterna genom specifika kampanjer.

UTCC-presidenten Thanawat Phonwichai sa idag att universitetets Center for Economic and Business Forecasting (CEBF) har släppt sin senaste ekonomiska prognos för i år, och uppskattar att den nationella BNP kommer att krympa inom ett intervall på 9.4 till 11.4 procent på grund av effekterna av covid- 19. Den senaste prognosen återspeglar en mer pessimistisk förväntning än centrets tidigare rapport som förväntade sig endast 3.4 till 4.9 krympning.

CEBF förväntar sig att exportsektorn kommer att krympa med 10.2 procent på grund av det globala ekonomiska nedfallet som härrör från COVID-19, medan importsektorn förväntas krympa 19.5 procent. Den totala inflationen väntas bli -1.5 procent.

Trots dessa utsikter säger CEBF att den ekonomiska krisens lägsta punkt passerade under andra kvartalet, men arbetslösheten bör fortfarande övervakas noggrant, eftersom miljontals människor förväntas förlora sina jobb.

Centret har uppmanat regeringen att omedelbart hjälpa företag för att bevara jobben genom snabbare lånegodkännanden och kreditgarantitjänster från Thai Credit Guarantee Corporation (TCG).

CEBF har föreslagit regeringen att påskynda utbetalningarna till projekt som finansieras av nödlånet på 400 miljarder baht, för att säkerställa att sådana pengar når allmänheten så snabbt som möjligt. Regeringen bör snarast inleda en ekonomisk stimulanskampanj för att öka de inhemska utgifterna, eftersom alla förseningar bara kommer att förvärra situationen. De har också rekommenderat att regeringen förlänger sina erbjudanden om uppskov med lån med ytterligare 6 månader, till Q2 2021, vilket är den punkt då ekonomin förväntas återhämta sig med full kraft.

Det föregående är ett pressmeddelande från Thai National News Bureau

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/