Smugglade cigaretter till ett värde av cirka tolv miljoner baht beslagtagna i Banglamung

Banglamung-

Tjänstemän från Thai Excise Department arresterade en huvudmisstänkt och beslagtog smugglade cigaretter värda cirka 12 miljoner baht i Banglamung idag.

Chonburi Excise Department, ledd av Mr. Worawat Pinyo, beslagtog de insmugglade olika märkena av thailändska och utländska cigaretter till totalt 25,500 12 paket tidigare denna vecka. Punktskattetjänstemän uppskattade detaljhandelsvärdet av de beslagtagna föremålen till cirka XNUMX miljoner baht medan förlusten av skatteintäkter på produkterna är cirka en miljon baht.

Den huvudmisstänkte, som heter Pao Wongwean, ålder är inte angiven, och de beslagtagna cigaretterna hittades i ett hus i Lake Mappachan bostadsområde i Nongprue. Gripandet kom efter att tjänstemän fått ett tips om att cigaretter smugglades genom gränsen mellan Thailand och Kambodja i Sa Kaeo.

Punktskattetjänstemän och närstående lokala Chonburi brottsbekämpande myndigheter undersökte efter att de upptäckte genom tipset från en oroad medborgare att dessa cigaretter förvarades i ett hus i Pattaya-området innan de transporterades.

Wongwean står inför rättsliga anklagelser enligt Customs & Excise Act angående olagligt innehav av obetalda skattevaror.

Sändning
Användarrecension
2.75 (4 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.