18-hjulig släpbil välter på två bilar i Si Racha, föraren hävdar bromsfel – VIDEO

FOTO: Peo Yieng Tai Si Racha Rescue (Bypass 3)

Si Racha-

En 18-hjulig lastbil voltade på två bilar i går kväll i Nong Kham där fyra personer mirakulöst överlevde. Trafiken backades många kilometer under olyckan.

Olyckan inträffade klockan 5 i en korsning på motorväg 30 i Surasak-distriktet. Vi lade ursprungligen upp bilder från olyckan på våra sociala medier sent i går kväll.

Polis och räddningsstyrkor anlände till olycksplatsen för att hitta en vältad släpbil liggande på två bilar.

Tre personer hade ådragit sig måttliga skador i en sedan som namngavs som Mr. Nadet Worakamondet, ålder ej angiven, och två unga pojkar i åldern nio och elva, namn undanhållna. Räddningsarbetare befriade dem från det fastklämda fordonet innan de överfördes till ett lokalt sjukhus.

En annan pickup som hittades under släpet, vars förare hette Pranom Yuenyong, 43, hade redan rymt från sin pickup när räddningsteam anlände och var oskadd. Han avböjde att besöka ett sjukhus för en kontroll. Han hävdade att hans religiösa amulett, som kan ses i videon nedan, hjälpte till att skydda honom och rädda hans liv.

Släpbilschauffören, 67-åriga Winai Mongkonkitdramrong, som hade fått lindriga skador, väntade på polisen på platsen. Han berättade för polisen att han reste från Samut Prakan till Si Racha.

Han hävdade att han inte körde fort men att hans fordon drabbats av påstått bromsfel. Han försökte undvika att kollidera med andra fordon vid rött ljus men uppgav att han inte kunde trots sina påstådda bästa ansträngningar.

Polisen i Si Racha fortsätter sin utredning och kommer att granska CCTV i korsningen samt inspektera lastbilen för det påstådda bromsproblemet.

FOTO: Peo Yieng Tai Si Racha Rescue (Bypass 3)

Sändning
Användarrecension
3 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.