Pattaya försöker ta itu med det växande problemet med hemlösa – VIDEO

Pattaya-

Pattaya City försöker ta itu med ett växande problem med hemlösa i staden som har lett till oro – och klagomål – från många lokala invånare.

  Tidigare denna helg i Pattaya inspekterade ett femtiotal poliser från Chonburi Homeless Protection Center tillsammans med personalen på Pattayas sociala utvecklingskontor, Pattayas polis och Pattayas brottsbekämpande myndigheter flera platser i Pattaya-området eftersom det har kommit fler rapporter om många hemlösa människor.

Lagen inspekterade först längs Pattaya Beach Road, South Pattaya Road och i Soi Buakhao. Hemlösa människor hittades fortfarande levande i övergivna ölbarkomplex i södra änden av Soi Buakhao, en fråga som vi lyfte upp i juli i en särskild rapport som du kan se här.

Tjänstemän hade tidigare besökt komplexet och erbjudit några av de hemlösa invånarna reser för att återvända till sina hemprovinser som betalas av staden Pattaya och andra förmåner. Trots dessa erbjudanden verkar antalet hemlösa som bor i komplexet vara ungefär likadant som tidigare, enligt personalen på Chonburi Homeless Protection Center.

Några av de hemlösa individer som man stötte på verkade ha psykiska problem och var inte samarbetsvilliga eller vänliga mot personal som försökte erbjuda hjälp, vilket kan ses i videon nedan. Många flydde när poliser närmade sig denna helg, trots att Pattayas brottsbekämpande myndigheter gjorde det klart att de inte var ute efter att "gripa" eller orsaka problem för den växande hemlösa befolkningen utan ville ge dem hjälp och erbjuda dem att flytta in i Chonburi hemlösa härbärgen för ytterligare hjälp och få bort dem från gatan.

Hemlösa människor hittades inte i Pattaya Walking Street-området eftersom några av nöjesställena har öppnats igen. Som en inhemsk turistattraktion sa Chonburi brottsbekämpande tjänstemän att även om de förstod de hemlösas svåra situation kunde de inte tillåtas sova direkt på gatan Walking Street eller störa och störa lokalbefolkningen och expats som ber om pengar.

Dessutom hittades sex migrerande kambodjanska arbetare som sålde varor i Walking Street-området utan korrekt visum eller arbetstillstånd. Enligt tjänstemän vid Chonburi Immigration Office kommer de att deporteras tillbaka till sitt land.

Vissa thailändare, som ses på bilden nedan, tog ett erbjudande från tjänstemän från Chonburi Homeless Protection Center att flytta in i olika härbärgen för att få hjälp. Problemet, trots att alla interna Covid-19-relaterade låsningar och restriktioner till största delen har upphört, ökar, säger tjänstemän, på grund av det faktum att Thailand fortfarande har begränsat gränserna till internationella turister vid denna tidpunkt. Pattaya City är ett världsberömt turistmål och välkomnar i normala tider miljontals turister från hela världen årligen. Ungefär 80 % av Pattaya Citys BNP kommer från turism. Med internationella turister på noll och många lokala invånare fortfarande har ekonomiska problem på grund av Covid-19-krisen, är mindre än hälften av stadens nöjes- och gästfrihetsställen, inklusive hotell och restauranger, öppna, vilket gör att många står utan arbete.

Det är inte känt för närvarande när gränserna kommer att öppnas igen och Chonburi hemlösa skyddsofficerare medgav att antalet hemlösa stadigt ökar i Pattaya och resurserna för att hjälpa dem sträcks ut. Detta kommer utöver klagomål från vissa invånare om att en minoritet av de hemlösa är aggressiva eller verkar ha alkohol- eller drogrelaterade problem och krånglar till det begränsade antalet expats och lokalbefolkningen i området. Pattaya City Law Enforcement uppgav att de kommer att fortsätta att upprätthålla lagen i den här situationen.

Sändning
Användarrecension
5 (3 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.