Pattaya Walking Street öppen för trafik 24 timmar om dygnet men inte alla är nöjda med beslutet

Pattaya-

Fordon får nu åka in på den världsberömda Pattaya Walking Street 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan - men alla är inte nöjda.

Operatörer i Walking Street-området har enligt uppgift bett regeringen i Pattaya att förlänga en pågående rättegång så att fordon kan köra in på gatan under alla tider på dygnet. Denna rättegång föreslogs eftersom på grund av att internationella gränser fortfarande är stängda på grund av Covid-19 Coronaviruset har gatan varit mycket tommare på grund av brist på turister. En betydande del av verksamheten är fortfarande stängd, beräknad till ungefär sextio procent. Men några av nattklubbarna i synnerhet har fortfarande varit populära även med minskad trafik.

Läs mer om den tidigare historien HÄR.

https://thepattayanews.com/2020/08/06/walking-street-entertainment-association-asks-pattaya-city-to-continue-to-allow-vehicles-to-drive-through-the-street/

Öppnandet på fredagskvällen leddes av Pattayas biträdande borgmästare Ronnakit Eakkasing.

Vice borgmästare Ronnakit sa "det här öppningsevenemanget är att bjuda in både thailändska och utländska turister att besöka gågatan."

"Nu tillåts fordon att köra in på gågatan som ett långsiktigt försök." Ronnakit tillade.

"Men det är enkelriktad trafik för att förhindra olyckor." Ronnakit sa också.

Kommentarerna på sociala medier var dock mestadels negativa. Även om många affischer såg poängen med att få området att verka mer livligt och tillåta folk att i teoriparkera och släppas av framför sin plats i stället för att gå nerför en mörk gata med många stängda platser, i verkligheten kombineras trafiken med fotgängare verkade vara något kaotiskt den första natten. Parkering är också tillåten för närvarande på gatan vilket har lett till minskat utrymme för fordon och fotgängare.

Bilden ovan togs runt midnatt den första natten av den nya policyn och lades upp på olika sociala mediekanaler. Stadstjänstemän har sagt att de kommer att anpassa programmet efter behov, särskilt när det gäller parkering, för att se till att området fortfarande är säkert. De uppgav också att taxibilar kan köra genom gatan men att de inte kan sitta och vänta framför nattklubbar vid stängning, vilket orsakade betydande trafiksäkerheter den första natten.

Ronnakit uppgav att öppningen för trafik under alla tider endast är tillfällig tills gränserna tillåts öppna igen och utländska turister kan återvända. Tyvärr kan det datumet vara långt kvar än.

Sändning
Användarrecension
3.09 (11 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.