Abbot av Khon Kaen-templet arresterades och tvingades lämna munkskapet efter att ha tagit upp kjolvideor av tonårsflicka

Khon Kaen-

  Abbot Thanachai Srisuriyawong, 48, anklagades för att ha tagit upp kjolvideor av en sextonårig flickas kalsonger när hon besökte Samakkhi Pattana Ram-templet i Khon Kaen med sin familj för att göra meriter förra lördagen den 8 augusti.

  Officerare vid Chum Phae polisstation inledde en utredning och besökte templet nästa dag efter en polisanmälan som lämnats in av föräldrarna till det unga offret, vars namn inte angavs enligt vår redaktionella policy.

  Bilder och videor på flickan ska ha hittats i den misstänktes telefon efter att polisen sökte igenom hans rum och kontor. Bilderna ska ha bekräftat klagomålet från offrets föräldrar. Thanachai ska sedan ha erkänt det skandalösa beteendet och hävdat att han bara ville ge en lektion för flickan som bar en för kort kjol till templet och inte menade att ta dem för sexuella ändamål.

  Polisöverste Rattanasuk Kamwong, biträdande direktör för Chum Phae polisstation, sa: "Vi började utredningen så snart offrets far anmälde klagomålet till polisen.

  "Vi samordnade och informerade de relevanta myndigheterna med Buddhistrådet om munkens beteende efter att vi hittat bevisen i Thanachais mobiltelefon." fortsatte Rattanasuk.

  Abboten tvingades lämna munkhuset innan han fördes till Chum Phaes polisstation för rättsliga förfaranden idag, den 10 augusti, på eftermiddagen. Han åtalades inledningsvis för att ha begått en oanständig handling mot personen över femton år och vållat förnedring av andra.

Foto: Thai rath, Theworldnews.net, berättelse av The Pattaya News Team

Sändning
Användarrecension
3.33 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/