Grattis på mors dag och grattis på födelsedagen Hennes Majestät Drottningmodern i Thailand

I Thailand firas Mors dag årligen den 12 augusti eftersom det är födelsedagen för Hennes Majestät Drottning Sirikit, Drottningmodern, som också betraktas som moder till alla thailändare.

Född den 12 augusti 1932, mamma Rajawongse (MR) Sirikit Kitiyakara var den äldsta dottern till prins Nakhatra Mongkol Kitiyakara och mamma Luang Bua Snidwongse. Hon började sin formella utbildning i Bangkok under början av andra världskriget.

Efter krigets slut flyttade MR Sirikit till Storbritannien eftersom hennes far utsågs till ambassadör vid Court of St. James's. Under sina studier i Europa träffade hon Hans Majestät Kung Bhumibol Adulyadej, som studerade i Schweiz, och inledde så småningom ett romantiskt förhållande.

Deras kungliga förlovning tillkännagavs 1949 och det kungliga bröllopet anordnades året därpå den 28 april, en vecka före Hans Majestät Kung Bhumibols kröningsceremoni.

Under Hans Majestät Kung Bhumibols regeringstid sågs Hennes Majestät Drottning Sirikit alltid vid hans sida medan han arbetade med kungliga plikter över hela Thailand. Hon hade fångat thailändarnas hjärta genom sin hängivenhet och sin medkänsla och hade alltid varit en symbol för hopp och uppmuntran för landet.

För att fira Mors dag i Thailand kommer thailändare att hissa nationella flaggor och Drottningmoderns personliga flagga och dekorera sina platser med porträttet av Drottningmodern eftersom det är deras sätt att uttrycka sin lojalitet och ära mot henne.

Barn ger traditionellt sin mamma jasminblommor som symboliserar moderskap och villkorslös kärlek. De flesta thailändska skolor kommer att vara värd för en mors dag-ceremoni för sina elever att visa respekt och tacka sina älskade mammor för allt de har gjort.

Vissa familjer kommer att återförenas och ta med sina äldre mammor på middag. Det är också ett perfekt tillfälle för alla i familjen att träffas och njuta av sin tid tillsammans.

Från personalen på The Pattaya News Länge leve drottningmodern, grattis på födelsedagen och grattis på mors dag.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/