Ovärderliga elfenbenshorn stulna från en by av en nordlig bergstam hittades i Myanmar

Ovärderliga elfenbenshorn stulna från en by av en nordlig bergstam hittades i Myanmar

Tak-

  Två oidentifierade män ska ha stulit ett hundra år gammalt par heliga elfenbenshorn belägna vid ett lokalt eremitage i Ban Loy Tong Ku-byn med bergsstammar i Umphang-distriktet, Tak igår, den 11 augusti, på kvällen.

  Lokala invånare rapporterade sedan händelsen till gränsbevakningspolisen efter att de enligt uppgift sett tjuvarna körde motorcykel och var på väg mot gränsen mellan Thailand och Myanmar. 

Gränspatrullpolisen Patrolpluton 3471 undersökte platsen och bad tjänstemän över gränsen inklusive Myanmars myndigheter och Demokratiska Karen Buddhist Army (DKBA) om samarbete.

 De misstänkta greps i byn Ban Jai Dung i Myawaddy, Myanmar i morse, den 12 augusti, efter utredningen av DKBA:s officerare. DKBA uppgav att de stulna elfenbenen hittades på den misstänkta bostaden och var i färd med att överföra dem tillbaka till Thailand. Namnen på den misstänkte har inte offentliggjorts för Associated Press.

 Enligt lokala bybornas tro dyrkas elfenbenshornen som dyrbara amuletter som skyddar byn från dåliga saker och onda andar som lever i de djupa skogarna. 

  Det var andra gången som elfenbenshornen stals. Första gången var 2017 och de hittades också i en avlägsen bergstamsby i Myanmar.

Sändning
Användarrecension
4.5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/