Thai Health Foundation försöker ta itu med mobiltelefonberoende hos thailändska barn och tonåringar

BANGKOK – Många föräldrar har att göra med sina barns smartphoneberoende men har inte hittat någon lösning. Idag lanserade Thai Health Promotion Foundation ett projekt som kommer att hjälpa till att ta itu med problemet genom att tillhandahålla onlineutbildning för familjer, för att öka kvaliteten på kommunikationen mellan familjemedlemmar.

Detta projekt är ett resultat av samarbete mellan Thai Health Promotion Foundation och det innovativa företaget "Toolmorrow" för att främja potentialen för kommunikation i familjer via onlineplattformar.

Kursen utformades för att låta familjerna öva, i grupp, en timme om dagen i nio dagar.

Alla som är intresserade kan få mer information på "Toolmorrow" Facebooksida

Direktör för sektionen för främjande av friska barn, ungdomar och familjer, Nattaya Boonpakdee, sa att thailändska barn och tonåringar spenderar 35 timmar i veckan på sina smartphones, mer än någon annanstans i världen, där genomsnittet är 16 timmar i veckan.

Undersökningen av 15,000 6 prover, i åldrarna 18 till 61, fann att XNUMX procent av dem löper risk att bli beroende av videospel online, vilket kan leda till andra farliga handlingar, som hasardspel och våld.

Doktor Sirichai Hongsanguansri, professor i barn- och ungdomspsykiatri vid medicinska fakulteten, Ramathibodi sjukhus, sa att man kan klippa bandet mellan ett barn och en smartphone genom att skapa bandet mellan medlemmarna i en familj. De kan göra aktiviteter tillsammans, göra det som barnen tycker är intressant, samtidigt som skolor också måste ansvara för att ordna lämpliga aktiviteter för eleverna.

Källa: Thai National News Bureau

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/