En försenad vägbyggnadsentreprenör ska bötfällas med 1.8 miljoner baht i Pattaya

Ytterligare ett dräneringsarbete i Pattaya försenat, entreprenören får böter

Pattaya-

Dräneringsarbeten i Soi 5 dec (Ha Tanwa) och Soi Sukhumvit 45 har försenats. Entreprenören kommer att få böter på 1.8 miljoner baht. Deadline för nybyggnation kommer att vara inom två månader.

Lokala invånare har klagat till The Pattaya News reportrar om rapporterade vägproblem på Soi 5 i Nongprue eftersom dräneringsentreprenören inte hade slutfört i tid och vägen hade varit praktiskt taget oframkomlig i minst fem månader enligt dem.

En av lokalbefolkningen berättade för The Pattaya News att denna konstruktion borde ha gjorts för många månader sedan, men arbetet avbröts för fem månader sedan och återupptogs inte. Invånaren, som bad att inte bli namngiven, tillade att förseningen har orsakat bestående skador på vägen och skadat lokala företag.

Herr Anuwat Laothongkam från Pattaya City Public Works Division medgav för The Pattaya News att arbetet endast har slutförts till 50 %. Entreprenören kommer att bötfällas för förseningen till en total kostnad av 1.8 miljoner baht. Bygget måste vara klart inom 2 månader, tillade han.

Denna försening följer på liknande förseningar i Naklua som vi tidigare rapporterat om (se nedan) och stadens tjänstemän som slår till med böter.

Vissa lokala entreprenörer har hävdat att förseningarna berodde på Covid19 Coronavirus-låsningarna men stadens tjänstemän håller inte med och noterar att de ursprungliga tidsfristerna var före dessa låsningar.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/