Aktivist släppt från thailändskt fängelse mot borgen, varnade för att inte göra upprepade brott

Bangkok-

En anti-regering, pro-demokrati aktivist, 22-årige Parit Chiwarak, som också är känd under sitt smeknamn Penguin, släpptes mot borgen i eftermiddags runt 2:15 i Bangkok-området. Du kan läsa mer om hans gripande nedan.

Studentaktivist arresterad, enligt uppgift för roller i anti-regeringsprotester i Bangkok

 

Penguin varnades av domstolssystemet för att inte upprepa sina brott, som inkluderar anklagelser om uppvigling och brott mot nöddekretet för att kontrollera Covid-19 Coronaviruset. Han är planerad till rättegången i september.

Parit uppgav dock kort efter frigivningen, där han hälsades av dussintals supportrar, att han planerade att delta i ett stort möte i morgon vid demokratimonumentet i Bangkok. Han uppgav inte om han specifikt skulle tala vid mötet som potentiellt skulle kunna bryta mot hans villkor för borgen.

Anhängare till Pharit hade kraftigt protesterat mot hans gripande på vad de beskrev som ett fredligt sätt både på polisstationen i går kväll där han hölls fängslad och vid ett domstolsframträdande i morse. Närmare fyrahundra uniformerade thailändska poliser var närvarande och övervakade situationen noga.

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/