Chonburi folkhälsochef avfärdar rykten om att två söner till marinens officerare dog av Covid-19, lunginflammation var orsaken

Chonburi-

Två söner till officerare i den kungliga thailändska marinen som dog av lunginflammation hade ingen koppling till Covid-19-koronaviruset, sa Chonburis folkhälsochef i dag.

Svaret följde på många rykten på sociala medier och vad Chonburi-tjänstemän kallade "falska nyheter" om att två ganska unga män hade dött av Covid-19, vilket väckte rädsla och oro i området.

Bulakorn Hutacharoen, 35, gick plötsligt bort två dagar efter att ha diagnostiserats med en lunginfektion medan han behandlades på Chonburi sjukhus i måndags den 10 augusti.

Hans förkrossade far, befälhavare Prakit Hutacharoen, sa att hans son bekräftades död den 12 augusti klockan 6. Hans död hade orsakat en känslomässig chock för hans familj och vänner eftersom Bulakorn alltid hade varit fysiskt frisk och aldrig varit på sjukhuset eller varit sjuk en dag i sitt liv, enligt honom.

En läkare från Chonburi identifierade Bulakorns dödsorsak som en lunginfektion relaterad till lunginflammation och hade ingenting att göra med Covid-19, trots rykten i sociala medier och en rädd allmänhet.

Prakit sa till reportrar, inklusive från The Pattaya News i helgen: "Min son hade aldrig haft någon sjukdom tidigare, han hade bara några allergier och var överviktig. Han drev ett personligt företag i Bangkok och hade varit på affärsresa till Japan i december förra året, och vi har inte setts så mycket sedan dess, särskilt under tiden för Covid-19-pandemin.”

Samtidigt nämnde Prakits vän, befälhavarlöjtnant Sarayut Pinphroh, också sin 14-årige son, vars namn inte avslöjades, som plötsligt dog i Sattahip-distriktet förra fredagen den XNUMX augusti med en liknande diagnos av en lunginfektion.

Dr Apirat Katanyutanon, chef för folkhälsovården i Chonburi, gjorde tillkännagivandet på söndagen (16 augusti) och förnekade ryktena som sprids på sociala medier om att sönerna till två marinofficerare hade dött av Covid-19.

Chefen sa till Associated Press: "Dödsorsaken för de två patienterna har verifierats som lunginflammation som den initialt diagnostiserades. Även de två omkomnas anhöriga har varit välinformerade. Flera tester för Covid-19 har utförts och alla har kommit upp som negativa. Lokalbefolkningen kan slappna av eftersom det inte finns några tecken på Covid-19 hos någon av de avlidna.

"Ingen av de två dödsfallen hade en historia associerad med viruset eller var relaterade till den statliga karantänsanläggningen i Chonburi. Även om man hade en rapport om att han återvänt från Japan, men det var långt innan Japan hade några rapporter om fall av covid-19. Han hade inte varit i Japan på många månader och länge gått över någon potentiell inkubationsperiod av Covid-19-viruset. Dessutom var ingen av dem inblandade som vissa rykten sa med utländska soldater eller militärövningar som involverade utlänningar. Flera tester visar att varken offret dog av eller med Covid-19."

Apirat sa att han också bekräftade fallet för sin närmaste handledare, inklusive provinsguvernörer och cheferna för folkhälsoministeriet, för att förhindra ytterligare missförstånd. Alla granskade informationen och bekräftade att det inte fanns några bevis för Covid-19.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/