Chiang Mais kvinna och familj testar negativt för Covid-19 efter varning om kontakt med nyligen malaysisk besökare

 

Chiang Mai-

  En lokal i Chiang Mai som hade varit involverad med en malaysisk man som hade testat positivt för Covid-19 i Malaysia testades negativt under sin 13:e dag i självkarantän, enligt Chiang Mais smittsamma sjukdomskommitté.

  Efter de senaste uppdateringarna av Covid-19-situationen igår, den 17 augusti, en malaysisk man, 46, som hade besökt Bangkok för en resa den 6 mars och testades positivt för Coronaviruset två veckor efter att ha återvänt hem den 5 augusti. Det var oklart Om han hade smittats av coronaviruset i Thailand eller Malaysia kunde thailändska myndigheter däremot snabbt spåra och testa dem han nyligen kommit i kontakt med. Hittills har alla kommit upp negativa, vilket fått tjänstemän att tro att han var smittad när han återvände till Malaysia.

  Utredningen av thailändska hälsomyndigheter avslöjade att mannen, vars namn inte avslöjades, hade tillbringat större delen av sin tid i sin lägenhet och sågs ofta umgås med sin thailändska flickvän när han besökte huvudstaden.

  Kvinnan, vars namn inte heller angavs, hade återvänt hem till Chiang Mai förra veckan. Hon och hennes familj fördes till Nakornping sjukhus för Covid-19-testet och självkarantän efter att Chiang Mais myndigheter larmades av sjukdomskontrollavdelningen.

  Tjänstemän från Chiang Mais smittsamma sjukdomskommitté höll en presskonferens idag, den 18 augusti, klockan 5:00 angående kvinnans test för viruset. De berättade för Associated Press att den kvinnliga lokalbefolkningen testades negativt och i dag hade markerat hennes tretton dagars självkarantän på sjukhuset.

  Charoenrit Sanguansat, guvernör i Chiang Mai och ordförande för kommittén för smittsamma sjukdomar, sa: "Hennes resultat var negativt hittills men hon kommer att ha det sista testet i morgon som var hennes sista dag i självkarantän. Om resultatet fortfarande är negativt är hon bra att gå och det är hennes familj också, som också har testat negativt.”

  Samtidigt var det totalt sett osäkert var den malaysiske mannen drabbades av sjukdomen eftersom han testades negativt under sin första ankomst tillbaka till sitt hemland och hans reseregister var fortfarande oklart efter hemkomsten. Det var också oklart om han sattes i karantän när han återvände till Malaysia. Mannen är symtomfri, enligt malaysiska myndigheter.

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/