Inrikesministeriet meddelar att lokala val fortfarande kommer att äga rum i slutet av detta år

BANGKOK – När valkommissionen (EC) har bekräftat sin beredskap att organisera lokala val, samtidigt som de uppmanar regeringen att hålla dem snabbt, meddelade inrikesministeriet idag att de nya valkretsarna kommer att vara tydligt definierade efter denna oktober.

Den biträdande inrikesministern, Nipon Bunyamanee, sade idag att tidsramen för genomförandet av lokala val fortfarande är slutet av detta år. Efter utformningen av valkretsarna kommer ett möte med EG att äga rum för att diskutera ytterligare förberedelser.

Mötet kommer att fastställa vilka typer av lokalval som ska hållas först, innan beslutet överlämnas till regeringen för behandling. Mr. Nipon sa att varje typ av lokalval bör äga rum på olika dagar för att förhindra förvirring, och flera typer av valsedlar kommer att användas.

Det är inte bestämt om guvernörsvalet i Bangkok kommer att äga rum före eller efter lokalvalen, men vice inrikesministern har insisterat på att Bangkok Metropolitan Council måste göra förberedelser för att spara kostnader.

Pattaya News noterar att det inte har varit verkliga lokala val i många delar av landet sedan militärkuppen 2014 och många ledare utsågs kontra valda. Kommunalval medför också traditionellt alkoholförbud så det kommer att vara något att hålla ett öga på. Vi kommer att hålla våra läsare uppdaterade om eventuella datum för lokala val i vårt område.

Källa: Thai National News Bureau

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/