Arton kinesiska medborgare greps i Chiang Rai för att ha tagit sig in i landet illegalt

Chiang Rai-

18 papperslösa kinesiska immigranter arresterades i Chiang Rai den 2 augusti efter att ha försökt ta sig över Mekongfloden från Laos för att ta sig in i landet illegalt.

Ett team av utredande poliser från Chiang Saens immigrationskontroll patrullerade i Mekongflodens område efter att ha fått ett tips om att en grupp olagliga utomjordingar skulle smugglas från Ton Pheung-distriktet i nordvästra Laos över Thailands gräns via båt.

De illegala invandrarna fångades när de nådde en flodstrand bakom en restaurang i Chiang Saen-distriktet runt 5 den 50 augusti. De fördes till Chiang Saens polisstation för ett första förhör och för att ordna en översättare eftersom ingen i gruppen hade några lagliga resehandlingar.

De anklagades initialt för att ha tagit sig in i kungariket Thailand utan tillstånd och för att ha underlåtit att följa ordern från kontrolltjänstemannen för smittsamma sjukdomar enligt Section 35 (1) i Disease Control Act 2015, enligt ett officiellt tillkännagivande från polisen vid Immigration Bureau igår, 18 augusti. Denna order, utformad för att skydda mot Covid-19 Coronaviruset, kräver att alla potentiella invandrare går via de rätta kanalerna för att komma in i landet och gå igenom en obligatorisk karantän, tillsammans med andra olika regler och förordningar.

Polisgenerallöjtnant Sompong Chingduang, kommissionären för immigrationsbyrån, sa till Associated Press: "Folkhälsotjänstemännen gjorde ett första temperaturtest på alla invandrare och ingen av dem hade visat tecken på covid-19 coronavirusinfektion. Gruppen exponerades inte för allmänheten eftersom de fångades snabbt.

"De hölls fängslade på Chiang Saens polisstation för rättsliga förfaranden. Under tiden kontrollerade utredarna deras mobildata och användningen av deras mobiltelefoner eftersom de kan innehålla användbar information om de personer som kan ha bidragit till denna rymning eller leda till ytterligare utredning.”

Thailand har slagit till mot illegala gränsövergångar och uppmuntrat invånare i städer nära gränsen att anmäla främlingar. Thailand närmar sig 90 dagar utan några bekräftade och registrerade fall av Covid-19 Coronavirus lokalt och har identifierat faran för illegala invandrare som eventuellt tar med sig viruset från andra länder som den enskilt största potentiella vägspärren för att hålla sig fri från sjukdomen. Internationella gränser förblir stängda för allmänna turister och endast små, utvalda grupper av utlänningar får för närvarande komma in i landet.

Det är oklart varför gruppen kineser försökte ta sig in i Thailand eller var de ursprungligen kom ifrån i Kina.

Sändning
Användarrecension
4.75 (4 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.