Hundratals studenter protesterar vid utbildningsministeriet i Bangkok, utbildningsministern kommer ut för att engagera sig i folkmassan

Bangkok-

Hundratals elever, upprörda och uppgav att de inte kan uttrycka sig politiskt i skolan, bland annat, protesterade vid utbildningsministeriet i Bangkok i eftermiddags.

Den stora, fridfulla folkmassan, som sköt en symbol med tre fingrar för trots och knöt vita band runt ministeriet, uppmanade utbildningsministeriet att lyssna på deras oro. En majoritet av de närvarande eleverna tillhörde #Badstudent-rörelsen. Många studenter blåste också i visselpipor, en kritik mot utbildningsministern för att ha deltagit i antidemokratiska protester 2014 som i vissa kretsar var kända som "visselmobben". Några av elevernas oro inkluderar anklagelser om lärare som tillrättavisat dem för att de uttryckt sin åsikt politiskt, oförmåga att ha gratis förfrågningar, oro över klädkoderna, rapporter om fysisk misshandel av lärare och oförmåga att ge kritisk feedback. Eleverna var inte de enda som var närvarande, utan även många vuxna som visade solidaritet med eleverna deltog.

Utbildningsministern, Nataphol Teepsuwan, av vilken många av demonstranterna krävde hans avgång och sade att han inte stödde deras åsikter och åsikter, kom direkt ut till folkmassan och satte sig på marken med en grupp studenter i ungefär trettio minuter , engagera dem i öppen dialog och diskussion. Vissa demonstranter fortsatte att blåsa i visselpipor och var inte intresserade av att samarbeta med honom, även om vissa gjorde det. Ministern bad ursprungligen eleverna att komma in i anläggningen och sitta på gräsmattan med honom, men eleverna vägrade och tvingade ministern att komma utanför byggnaden för att prata med dem istället. Ministern var, det noteras, tvingad att sitta på den allra bakre raden av folkmassan och många avvisade honom.

Att notera sade utbildningsministern att han omedelbart skulle ta itu med elevernas klagomål om strikta regler för hårklippning, även om andra klagomål skulle ta tid. Ministern knöt också symboliskt ett av de vita protestbanden till sig själv och sa att han stod med eleverna och stödde deras rätt till yttrandefrihet men att det måste göras lagligt och inte bryta mot grundlagar.

Utbildningsministern sa också att han skulle undersöka att inrätta en kanal för elever att direkt ge sin feedback/bekymmer och att han skulle undersöka att skapa utrymme i skolorna för yttrandefrihet. Han försäkrade också eleverna om att de, enligt honom, inte skulle utsättas för hot eller trakasserier bara för att de fredligt uttryckt sin åsikt.

Protesten är bara den senaste i en eskalerande serie av prodemokratiska protester, du kan läsa mer om dem här:

Redaktörens anmärkning: Vi har beslutat att inte lägga upp bilder på eleverna för att skydda deras anonymitet och eftersom många är ungdomar, så har vi bara lagt upp ett foto på utbildningsministern som vill prata med elever. Bilden är tagen av Thaienquirer.

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/