Den sista offentliga utfrågningen kommer att hållas i morgon för Pattaya Monorail-projektet

FOTO: Thailands infrastruktur

Pattaya-

Den sista offentliga utfrågningen i en nästan år lång serie möten kommer att hållas i morgon för den föreslagna "gröna vägen" för Pattayas monorail (Monorail Station – Pattaya Second Road – Bali Hai Pier).

FOTO: Thailands infrastruktur

Den sista offentliga utfrågningen är planerad i morgon på Mahatai Convention Center från 8:30 till kl. Efter detta möte planeras konstruktionen och projektet att gå från möten till utveckling under de kommande månaderna.

Den övergripande monorailplanen består av fyra huvudlinjer och 22 mindre matarlinjer för Pattayas monorailsystem. Den första prioriteringen för byggandet kommer att vara den gröna linjen som mest representerar centrala Pattaya.

De fyra huvudlinjerna är:

  1. Grön linje: Monorail-stationen – Bali Hai Pier (8.15 kilometer)

2. Gul linje: Si Racha – Pattaya – U-Tapao

  1. Lila linje: Thap Praya korsning – Nongprue
  2. Röda linjen: Loma Roundabout (Norra Pattaya) – Thap Praya Korsning – Jomtien – Eastern National Sport Training Center
FOTO: Thailands infrastruktur

Den gröna linjen är speciell eftersom den syftar till att göra vad planerare kallar ett föreslaget "grönt bälte" och att föra passagerare mellan många toppattraktioner och platser i Pattaya-området som köpcentra, Walking Street, Bali Hai Pier och turistattraktioner.

FOTO: Thailands infrastruktur

Det kommer att finnas 13 stationer på den gröna linjen som planeras att vara:

  1. Pattaya Station
  2. Sukhumvit Station
  3. Pattayas bussterminalstation
  4. Pattaya Third Road Station
  5. Pattayas stadshusstation
  6. Loma rondellstation
  7. Alcazar Station
  8. Central Pattaya Station
  9. Night Bazaar Station
  10. Pattayas immigrationskontorsstation
  11. South Pattaya Station
  12. Thap Praya Station
  13. Bali Hai Station
FOTO: Thailands infrastruktur

Pattaya News noterar att även om alla dessa planer är föreslagna, kommer det sannolikt att ta många år för alla linjer att förverkligas. Den nuvarande prioriteringen för staden är Gröna linjen.

Mötet i morgon är öppet för allmänheten för deras synpunkter och förslag. Det noteras att medlemmar av Baht Bus Association of Pattaya starkt motsätter sig monorailprogrammet.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.