Tyfonen Higos landar i Kina, kraftiga regn sannolikt i Thailand under de närmaste dagarna

Kina-

Tyfonen Higos, den sjunde tyfonen i år, landade i staden Zhuhai i södra Kinas Guangdong-provinsen på onsdagsmorgonen, berättade lokala meteorologiska myndigheter för Associated Press.

Med en maximal vindstyrka på 35 meter per sekund nära ögat landade Higos i kustområdet i Jinwan-distriktet runt 6:00 enligt provinsens meteorologiska observatorium och Xinhua-nyheterna. Tyfonen stängde i princip Hongkong under en period och stoppade aktiehandeln, enligt rapporter.

Thailands meteorologiska avdelning, eller TMD, släppte en vädervarning som säger att som en kombination av denna händelse såväl som en lågtryckscell över Vietnam och en sydvästra monsun i övre Andamansjön sannolikt kraftigt regn under de närmaste dagarna.

De norra, nordöstra och östra delarna av Thailand kommer troligen att drabbas hårdast, enligt TMD. Chonburi, Pattayas hem, kommer sannolikt att se sporadiska kraftiga regnstormar som ett resultat av händelsen.

TMD har varnat invånare att vara medvetna under de närmaste dagarna. Följande är deras officiella vädermeddelande på thailändska.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/