Myndigheterna når ut till lokalbefolkningen som drabbats av översvämningar i norra Thailand

Nationella -

Myndigheterna i norra Thailands provinser skyndar sig för att ge hjälp åt sitt folk som har lidit av en översvämningskris eftersom avrinning av skogar och kraftiga regn har drabbat området kontinuerligt i två veckor.

Efter den förödande översvämningskatastrofen som inträffade förra helgen, uppmanas myndigheterna att försiktigt övervaka situationen eftersom vattennivån i Yom-floden förblir hög och sannolikt kommer att fluktuera upp och drabba området igen i centrala Sukhothai, Phitsanulok och fler områden i Phrae provins.

Räddningsmän i Sukhothai patrullerade på båtar i morse, den 24 augusti, för att ge hjälp åt hundratals skadade hushåll. Lokalbefolkningen sågs fastna på de översta våningarna i sina hus och färdades med båtar eftersom flera huvudvägar var avskurna.

Maitree Traitilanan, guvernör i Sukhothai-provinsen, hade besökt floden Yom-floden och hade beordrat relevanta avdelningar att bygga en översvämningsbarriär för att förhindra översvämningen från att komma in i staden.

Guvernören sa till reportrar: "Mer än 1,500 XNUMX rai med hus, invånare och jordbruksmark har översvämmats sedan i morse och vattnet hade nyligen översvämmat vissa vägar i stadsområden.

"Det är troligt att fler översvämningar kan inträffa i natt eftersom vattennivån i Yom-floden fortfarande stiger. Därför skulle vi förse våra invånare med sandsäckar och storsäckar för att bygga en översvämningsbarriär även i byarna.”

Samtidigt hade guvernören i Nan-provinsen, Worakitti Sritipakorn, gett Nan Provincial Irrigation Office för hjälp genom att tillhandahålla 6 stora vattenpumpar för att dränera vatten från de översvämmade områdena i Wiang Sa-distriktet.

Det förväntas att situationen skulle lösas inom 5 dagar om det inte kom kraftigt regn eller höga och starka strömmar från andra nordliga provinser, enligt guvernören.

Worakitti tillade: "Många hus och åkrar var översvämmade i provinsen. Lokalbefolkningen hade förlorat sina hem såväl som mark och grödor. Med den extra frågan om Covid-19-pandemin och åtgärder för att kontrollera viruset har dessa översvämningar ödelagt många lokala invånare.”

"Efter att ha dränerat vattnet skulle provinsens jordbruksavdelning och relaterade tjänstemän uppskatta skadorna på jordbruksområden för att kompensera och läka de drabbade människorna så snabbt som möjligt, så att de kunde fortsätta plantera efter att vattnet sjunkit." avslutade Worakitti.

Foto med tillstånd: Khaosod och Thansettakij

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.