Premiärminister och regeringsutskott besöker Rayong i dag

Rayong –

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha och kabinettskommittéer hade besökt flera lokala attraktioner i Rayong idag, den 24 augusti.

Premiärministern hade anlänt till den andra passagerarterminalen för U-Tapao International Airport Authority i Ban Chang-distriktet i morse för att bedöma de hälsoåtgärder som vidtagits på flygplatsen på rätt sätt för att förhindra spridningen av Covid-19.

Vid ankomsten hade premiärministern övervakat verksamheten vid Emergency Operations Centre (EOC) som samarbetade med Airport Security Emergency Response Center för effektiv integrering vid screening av potentiella utländska turister som reser in i landet i enlighet med den hälsopolicy som föreslagits av ministeriet av folkhälsan.

Han betonade också att flygplatspersonalen strikt måste följa kontrollåtgärder för alla inkommande internationella passagerare på U-Tapao International Airport för att förhindra spridningen av COVID-19 i landet.

Prayuth och kommittéerna anlände sedan till U-Tapaos tullportar senare på eftermiddagen för öppningsceremonin av Pattaya-Maptaphut motorvägen. De första hundra bilarna släpptes också för att köra på motorvägen.

Motorvägen Pattaya-Maptaphut tros vara Thailands första historiska intercitymotorväg som förbinder land-, vatten- och lufttransportsystem samt turistattraktioner. Det kommer också att bli huvudvägen för transporter mellan de centrala och östra regionerna. Det är en central del av projektet Eastern Economic Corridor.

Premiärministern sa att vägar var viktiga för alla för att nå lika möjligheter eftersom de hjälpte till att koppla ihop alla som bor i alla provinser, vilket också hjälpte till att ena Thailand för att bygga en stark nation.

Myndigheterna hade oväntat stött på en av protestledarna mot regeringen, Mike Rayong, när de besökte lokala försäljare på Baan Pae-marknaden runt 3:20.

Mike hade satt upp en kontroversiell skylt där han direkt frågade premiärministern: "Vad får Rayong-folket av landåtervinning för över 1,000 395 rai (XNUMX acres)?" och vägrade lägga undan skylten eftersom han ville att Prayut skulle svara på hans fråga.

Aktivisten arresterades istället på platsen av icke-uniformerade poliser som hävdade att de innehade en arresteringsorder som anklagade honom för uppvigling i ett tidigare pro-demokratimöte. Han ska ha berättat för tjänstemännen att han kom till premiärministern som en bekymrad fredlig medborgare som ville ställa en fråga till sin ledare och inte hade för avsikt att orsaka något kaos under besöket.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.