Det thailändska kabinettet godkänner officiellt förlängning av nöddekret med ytterligare en månad

Nationella -

Det mobila kabinettsmötet i Rayong i dag har officiellt godkänt förlängningen av nöddekretet i hela landet med ytterligare en månad, sade regeringens talesman Anucha Burapachaisri idag, den 25 augusti.

Förlängningen kommer att gälla från 1 september till 30 september.

Nöddekretet har varit i kraft sedan april förra året och tillåter regeringen att begränsa ankomster, följa upp misstänkta fall av Covid-19 och införa sjukdomskontrollåtgärder för all verksamhet och offentlig verksamhet. Det ger också stränga straff för överträdelser av dekretet.

Enligt uttalandet av vice premiärminister general Prawit Wongsuwan förra fredagen, har förlängningen av nöddekretet tagit bort vissa aspekter som påverkade samhället på ett negativt sätt, inklusive ett utegångsförbud, restriktioner för inrikesresor och ett förbud mot massförsamlingar, eftersom det inte har funnits ett bekräftat lokalt spritt fall i Thailand på över 90 dagar .

Vice premiärministern insisterade också på att anledningen till att förlänga dekretet inte har någon relevans för mass- och pågående anti-regeringsprotester i landet, men det är fortfarande obligatoriskt för landet att korrekt hantera karantänsprocessen i en nationell standard.

Foto med tillstånd: INN News

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.