Thailands premiärminister främjar nationell enhet under den andra dagen av sitt besök i Rayong

Rayong –

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha ledde en mobil kommitté för att besöka Rayong för andra dagen i rad för att följa upp den östra ekonomiska korridorens (EEC) infrastrukturutvecklingsprojekt idag, den 25 augusti.

Det regeringssponsrade EEC-programmet etablerades 2018 med ett hopp om att utveckla Thailands östra provinser, nämligen Chonburi, Rayong och Chachoengsao, till ett ledande nav för teknisk tillverkning och tjänster med stark anslutning till andra ASEAN-grannar via land, hav och metoder för flygtransport.

Det första projektet var lanseringen av dataapplikationen PM 2.5, som introducerades av Digital Economy Promotion Agency (DEPA) vid ministeriet för digital ekonomi och samhälle. Det utvecklades som ett verktyg för människor att använda för att hantera problem med damm, rök och föroreningar och för att övervaka luftkvalitetsdata dagligen.

Projektet skulle lanseras i tre provinser i EEC-programmet som är starkt påverkade av föroreningsproblem eftersom de är platsen för många tillverkningsfabriker, enligt DEPA.

Premiärministern beundrade också Rayongs OTOP-hantverk, med PTT Global Chemical Public Company Limited som värd, som tillverkades av avfallsmaterial och omvandlades till värdefulla hantverksprodukter.

Han berömde och gav också stöd till alla deltagare och sade att projekten var stolta slutförda eftersom alla departement var mycket samarbetsvilliga i att arbeta med varandra.

Prayuth sade: ”Endast en ministerium kunde inte göra detta ensam. Ett jobb eller projekt måste komma från samarbetet mellan många ministerier.”

"Allt arbete har problem men regeringen har försökt vårt bästa för att få alla procedurer att gå smidigt, som att bekämpa covid-19. Vi kommer att fortsätta arbeta för att driva det thailändska samhället i enlighet med "Uniting Thailand to Build a Nation"-policyn för våra barn och ungdomar som är nationens framtid."

"Det viktigaste är att alla måste tro på varandra. Jag tror att allt definitivt kommer att förbättras”, avslutade premiärministern.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.