Två framstående aktivister beviljade en ovillkorlig borgen efter att ha gripits för andra gången

Rayong –

Anti-regeringsaktivister, Arnon Nampa och Panupong Jadnok, greps för uppvigling i samband med Free Youth-protesten vid Thammasat University, Rangsit Campus den 10 augusti. Båda har gripits tidigare.

Studentaktivisten Panupong Jadnok arresterades i Rayong medan han väntade på att få hälsa premiärminister Prayut Chan-O'Cha som besökte provinsen igår, den 24 augusti.

Panupong blev tillfångatagen av uniformerade och icke-uniformerade officerare medan han höll i en skylt där det stod: "Vad får Rayong-folk av landåtervinning för över 1,000 395 rai (XNUMX acres)?"

Han var bland 5 andra aktivister som stod inför en arresteringsorder utfärdad i samband med Free Youth-protesten vid Thammasat University den 10 augusti, nämligen Panusaya Sithijirawattanakul, Arnon Nampa, Nuttchanon Pairoj, Thanawat Janpaluek och Sittinon Songsiri.

Beslutet godkändes av Thanyaburi-domstolen i Pathum Thani den 14 augusti, och anklagade honom för uppvigling enligt Section 116 of the Criminal Code, för att ha begått databrott, brutit mot lagen om sjukdomskontroll och att använda högtalare utan tillstånd.

Protestledaren förflyttades och fängslades över natten vid Khlong Luangs polisstation, Pathum Thani. En grupp på tvåhundra poliser från Pathum Thani och Nonthaburi beordrades att ta aktivisten till Thanyaburi-domstolen för utfrågning av begäran om förvar idag, den 25 augusti.

Samtidigt arresterades också människorättsadvokaten Arnon Nampa vid lunchtid under samma anklagelse om uppvigling för en massprotest vid Thammasat University medan han besökte Nang Loengs polisstation för att ha hört anklagelserna om uppvigling för en masssamling vid demokratimonumentet.

Båda två greps tidigare den 8 augusti i samband med en massprotest för demokrati i Bangkok den 18 juli och släpptes mot borgen för liknande anklagelser.

De framstående aktivisterna fördes till domstolen på eftermiddagen för att höra begäranden om frihetsberövande. De beviljades så småningom en ovillkorlig borgen runt kl. 5 utan säkerhet i borgen.

Foto med tillstånd: Naewna, Prachachat och Thai News Agency

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.