Domstolen utfärdar tre nya anklagelser mot Red Bull-arvinge på flykt

Nationella -

Bangkoks södra brottsdomstol har godkänt en ny arresteringsorder med tre anklagelser mot den flyktige Red Bull-arvingen Vorayuth "Boss'' Yoovidhya i går, den 25 augusti, för ett dödligt hit-and-fly-fall 2012.

Anklagelserna baserades på nya bevis som hittats under den nya utredningen av fallet. Tre nya åtalspunkter var vårdslös körning som orsakade dödsfall, att misslyckas med att hjälpa ett offer efter en krasch och kokainmissbruk.

Poliskapten Pichapat Srikhamkhwan, biträdande utredningschef vid Thong Lor polisstation, hade begärt att brottmålsdomstolen skulle återkalla en tidigare arresteringsorder på en anklagelse om vårdslös körning som orsakat dödsfall och hade lämnat in ytterligare två åtal i en ny arresteringsorder.

Denna arresteringsorder har en preskriptionstid på 15 år, effektivt till september 2027, som härrör från det ursprungliga datumet 2012. Polisen skulle också utfärda ett nytt rött meddelande från Interpol för att ställa Vorayuth inför rätta i Thailand.

Tidigare i juli hade teamet av åklagare, ledd av vice justitiekansler Nate Naksuk, lade ner åtalet mot Vorayuth, och hävdade att de saknade bevis för att dra miljardärsarvingen till domstol.

Beslutet utlöste ett offentligt ramaskri och ledde till en ny utredning av fallet under en panel från Office of the Attorney-General (OAG), som leddes av tidigare vice justitieminister Somsak Bunthong.

De nyligen framkomna bevisen tydde på att Vorayuth körde så fort som 170 km/h. vid tidpunkten för olyckan och hans blodprov som utfördes efter olyckan fann också spår av kokain, enligt generallöjtnant Charuwat Waisaya, biträdande assistent till den nationella polischefen.

Vorayuth "Boss'' Yoovidhya, 35, var efterlyst på grund av anklagelser om dråp för polisens översergeant Major Wichian Klanprasert, 47, på morgonen den 3 september 2012.

Han försenade domstolsförhandlingen flera gånger innan han flydde från Thailand tre dagar efter att domstolen godkände arresteringsordern på honom för vårdslös körning som orsakade dödsfall och misslyckande med att hjälpa ett kraschoffer. Hans exakta nuvarande plats är okänd, enligt Bangkok-polisen.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.