Pattaya lanserar mobil steriliserings- och vaccinationsbil för herrelösa katter och hundar när djurpopulationen i Pattaya ökar

Pattaya-

Den första mobila steriliserings- och vaccinationsbilen för Pattaya för att behandla herrelösa katter och hundar lanserades i går.

Pattayas biträdande borgmästare Nanot Nongyai sa till The Pattaya News att "Det finns många herrelösa katter och hundar i Pattaya."

"Under covid-19-situationen åkte många tillbaka till sin hemstad och övergav tyvärr sina katter och hundar i Pattaya. Detta släppte ut många fler djur på stadens gator.”

"Antalet herrelösa katter och hundar ökar avsevärt och djuren flyttar till områden i staden som de tidigare höll sig borta från på grund av många turister. På grund av den nuvarande situationen med gränser till landet fortfarande stängda för utländska turister har djuren spridit sig över staden. Detta inkluderar platser de tidigare inte setts som Walking Street och runt stora köpcentra.”

"Stadsregeringen i Pattaya har godkänt en budget på två miljoner baht för en mobil steriliserings- och vaccinationsbil för katter och hundar. Detta kommer att vara den första heltidslastbilen som ägnas åt detta syfte i Pattaya."

"Det syftar till att lösa det ökande problemet med herrelösa katter och hundar i Pattaya. Vi har haft många klagomål från oroliga medborgare av allt mer aggressiva och vilda djur också och arbetar på att lösa dessa problem.”

"Steriliserings- och vaccinationsbilen kommer att vara klar att användas den 1 september."

"För mer information vänligen kontakta Pattaya Citys callcenter på 1337."

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.