Eastern Economic Corridor Committee godkänner en budget på 80 miljoner baht för förbättringar av turismen i Pattaya, bryggor

Pattaya-

Utskottet för den östra ekonomiska korridoren (EEC) har godkänt en budget på 80 miljoner baht för Pattaya för att bättre utveckla turistområdena och bygga en ny pir.

Pattayas borgmästare Sonthaya Khunpluem förklarade för The Pattaya News att budgeten kommer att delas upp i tre delar som är för följande:

  1. Påfyllning, renovering och förbättringar av Pattaya Hill-området som inkluderar den berömda Pattaya-skylten för turismutveckling. De exakta detaljerna för vad som kommer att förbättras har inte specifikt avslöjats, men förväntas inkludera förbättring av gångvägar, lättillgänglighet och andra förbättringar av livskvalitet.
  2. För att lösa turismproblem och trafikproblem i Pattaya. Två turistpirer föreslås byggas vid Krating Lai-stranden och Jomtien-stranden. En miljöstudie kommer att ske för båda dessa förslag samt en hållbarhetsstudie. Slutmålet skulle vara att lätta på trycket på Bali Hai Pier och tillåta andra alternativ att nå öarna, särskilt Koh Larn.
  3. Koh Larn-utveckling, inklusive att fixa pirområdet och göra övergripande förbättringar.

Sändning
Användarrecension
3.5 (2 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.