Massskytten i guldbutiken Lopburi döms till dödsstraff av den thailändska brottmålsdomstolen i dag

Bangkok -

Den thailändska brottsdomstolen har dömt en före detta skolmästare till döden för att ha skjutit ihjäl tre personer, inklusive två vuxna och ett tvåårigt barn, under ett rån i en guldbutik i ett köpcentrum i Lop Buri den 9 januari.

Prasittichai "Golf" Khaokaew, 38, tidigare chef för en grundskola i Sing Buri-provinsen, fördes till den thailändska brottmålsdomstolen i Bangkok idag, den 27 augusti, för att höra den slutliga domen. Han befanns skyldig på 9 punkter, inklusive 3 mord och mordförsök.

Efter masskjutningen i januari, Golf var enligt uppgift beväpnad med en pistol fäst med en lång ljuddämpare innan han rånade Aurora-guldbutiken inne i Robinson-varuhuset runt 8:44.

Han dödade kallt säkerhetsvakten Theerachat Nimma, tvååriga Panuwit Wongyoo och den kvinnliga anställde Thidarat Thongthip. Han sköt och skadade också ett fjärde offer allvarligt innan han flydde från platsen med trettiotre guldhalsband värda cirka 665,470 XNUMX baht.

Beväpnade mannen jagades med en belöning på 500,000 2 baht och arresterades XNUMX veckor senare i sina föräldrars hem. Några av de stulna guldsmyckena hittades i hans fars carporttak. Golf hävdade för polisen att han inte hade för avsikt att utföra rånet eller döda någon men han behövde desperat en enorm summa pengar för att betala spelskulder.

Brottsdomstolen hade förelagts bevis från den officiella utredningen och vittnesförhören och ansåg därför att den tilltalade funnits skyldig i målet och dömt honom till dödsstraff.

Han ålades också att betala 1,000 7.5 baht i böter samt skadestånd till familjerna till de han mördade och till de personer han skadade i masskjutningen med XNUMX procent av ränta per år.

Foto med tillstånd: Thairath

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.