Onlinespel "affärsman" inbjuden att informellt hjälpa till med att lösa nationella thailändska spelproblem, orsakar upprördhet hos många thailändare

Bangkok-

En grundare av ett onlinespelföretag, Apirak Chai-Anon, som går under sitt smeknamn "Sia Poh", bjöds in av rådets arbetsgrupp i går, den 27 augusti, för att ge informell hjälp och konsultationsstöd angående den kroniska frågan om hasardspel i Thailand .

Sia Poh är en ung affärsman i tjugoårsåldern som nu är mest känd för att framgångsrikt driva en allsidig webbsida för hasardspel online som heter "Lagalaxy1". Webbplatsen är välkänd i hela Asien och sägs ofta rekrytera kändisar för marknadsföring. Webbplatsen verkar i ett juridiskt "grå" område, enligt rapporter online.

Arun Sawasdee, parlamentsledamot för Palang Pracharath Party, berättade för Associated Press att Sia Poh ansågs vara en erfaren och kunnig person och att han kunde vara till hjälp för att ge åsikter om att lösa vissa ämnen. Ett exempel gavs på andra länder som rekryterar hackare eller brottslingar för att lösa liknande brott, såsom FBI i Amerika.

Arun sa efter mötet: "Vi trodde att lagen och straffet för illegalt spelande i Thailand borde vara mer kraftfullt. För närvarande var lagen mot hasardspel i vissa avseenden fortfarande tvetydig vilket gjorde det svårt att bevisa att någon spelare var skyldig."

”Anledningen till att vi bjöd in en medborgare till det officiella mötet var att Apirak var kunnig och drev en spelverksamhet. Han kan också vara en möjlig informell rådgivare till rådet för att vägleda dem i att lösa problem.”

Den informella inbjudan hade väckt upprördhet bland thailändare i går kväll då Sia Poh tidigare och notoriskt var känd för att ha arresterats för flera anklagelser, inklusive påstådd vapeninnehav, penningtvätt och påstås vara en knarkhandlare. Sia Poh trendade hårt på Twitter hela kvällen.

Internetspelägaren deklarerade dock senare online samma dag att han inte skulle vara involverad i regeringens plikt eller någon position i rådet, informell eller formell.

Apirak konstaterade: "Jag tog inte någon ställning alls och jag skulle aldrig engagera mig i politiken eftersom jag fortfarande har en brist på kunskap. Jag skulle alltid vara samma "Sia Poh" för alla."

Foto med tillstånd: Khaosod

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.