Singapore och Thailand för samtal om att bilda ömsesidiga affärsresor "Green Lane"

Nationell-

Singapore och Thailand har kommit överens om att påskynda diskussionerna om att upprätta en "Green Lane" för affärsresor mellan de två länderna, sade Singapores utrikesministerium onsdagen den 26 augusti.

Det produktiva samtalet var en del av mötena för det politiska samrådet mellan Singapore och Thailand och leddes tillsammans av permanenta sekreterare för de två utrikesministerierna, Chee Wee Kiong och Busaya Mathelin, som talade via videokonferens.

Singapores "Green Lane"-förslag introducerades i början av augusti för att välkomna turister från andra länder där Covid-19-situationen liknar eller är bättre än den i Singapore.

Arrangemanget kommer att tillåta resor i affärs- och officiella syften mellan de två länderna. De som är berättigade kommer att behöva följa Singapores hälsoåtgärder som att ta Covid-19 svabbprov och skicka in sina resplaner.

Enligt Singapores ministerium är båda länderna också överens om att betona betydelsen av att arbeta med ASEAN-partner för att främja forskning och utveckling om Covid-19-vacciner och hålla deras ekonomier öppna och sammankopplade samt upprätta en agenda för att hantera folkhälso-nödsituationer i landet. framtida.

Singapore pågår för närvarande förhandlingar med många länder i Asien, inklusive Japan, Kina, Malaysia och Indonesien, för att utarbeta ett ramverk för affärsresor som förväntas bli klart i början av september innan avtalet eventuellt skulle undertecknas senare i år.

Foto med tillstånd: The Straits Times

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.