Strandsängparasoller tillbaka till vardagsservice på Pattaya-stranden med längre timmar, parkering diskuteras

Pattaya-

Pattayas stadshus har tillåtit parasollservice varje dag på Pattaya Beach.

Ett möte hölls denna vecka i Pattayas stadshus och leddes av Pattayas biträdande borgmästare Manot Nongyai. Till honom följde paraplyförsäljare av strandsängar från stränderna i Pattaya och Jomtien-området och Wong Amart-stranden.

En av de viktiga frågorna som har avslutats under mötet är att de får använda parasolltjänster för strandsängar varje dag från 6:00 till 8:00 förutom på onsdagar att de måste städa området från 6:00 till 10 :00 före gudstjänsten.

För Pattaya Beach, var fjärde månad, kommer strandsängparasoller inte att tillhandahållas under tre dagar den tredje veckan i månaden på tisdag, onsdag och torsdag. Detta är för en hel strandstädning. Tidigare var varje onsdag stängnings- och städdag för strandförsäljare.

På Jomtien Beach, Phra Tamnak, Asia och Cozy Beach kommer det inte att finnas någon service under den andra veckan i månaden.

Men om ingen tjänstgöringsdatum är på en helg eller helgdagar, kan tjänsten fortsätta och ingen tjänstgöringsdagen kommer att skjutas upp till ytterligare en vecka. Säljare måste ta bort sina föremål från stranden så att personal från lokala kontor kan städa stranden.

Pattaya strandsäng, paraplyförsäljare och båtoperatörer har också betalat en del parkeringsavgifter för att försöka uppmuntra fler strandbesökare. Pattayas stadshus diskuterar också att öppna Pattaya Beach för gatuparkering, en betydande begäran från strandförsäljare.

Läs mer om vår tidigare historia HÄR.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.