Två utländska dykinstruktörer beviljade kungliga dekorationer för räddningen av Wild Boars fotbollslag

Surat Thani-

Ivan Karadzic, dansk medborgare, och Elik Brown, kanadensisk medborgare, båda dykinstruktörer på Koh Tao har fått kungliga utmärkelser för sin roll i räddningen av tolv juniormedlemmar i fotbollslaget Wild Boars och deras tränare i Chiang Rai för två år sedan .

Ceremonin hölls i Surat Thanis provinshall i går, den 27 augusti, under ledning av Surat Thanis guvernör Wichawut Jinto.

De två hängivna dykarna var bland 115 utlänningar av 187 tilldelade räddare som utförde goda gärningar i Tham Luang-grottans räddning och tilldelades den mest beundransvärda orden av Direkgunabhorn.

Tolv medlemmar i laget, i åldern elva till sexton år, och deras 25-årige assisterande tränare hade tagit sig in i Tham Luang-Khun Nam Nang-grottan i juni 2018 efter fotbollsträning och blev fångade av snabbt stigande översvämningsvatten. De räddades säkert i juli och incidenten hade blivit en allmänt publicerad grotträddning internationellt sedan dess.

Den tekniska dykinstruktören Ivan berättade för Associated Press att han verkligen var hedrad och överväldigad över att Hans Kungliga Majestät Kungen hade erkänt insatser från dykarteam och alla inhemska och internationella räddare i uppdraget att rädda vildsvinsfotbollsspelare och deras tränare från den översvämmade grottan kl. den gången.

Foto med tillstånd: Post idag

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.