Mer kraftigt regn sannolikt i hårt drabbade norra Thailand

BANGKOK – Den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) har meddelat att den övre delen av Thailand kan förvänta sig kraftiga regn i vissa områden från idag till den 4 september.

En måttlig sydvästmonsun råder för närvarande över Andamansjön och delar av Thailand, medan en monsundal ligger över de norra och nordöstra regionerna, vilket gör att den övre delen av Thailand får mer regn och för med sig kraftiga skurar till vissa områden.

Medborgare i det nordöstra området bör vara försiktiga med översvämningar, säger TMD.

Samtidigt förväntas en kategori 4 "Maysak"-storm över Stilla havet öster om Filippinerna gå vidare till den koreanska halvön och Japan och kan stiga till en kategori 5-storm eller till och med en tyfon. Det kommer dock inte att påverka Thailand.

När det gäller översvämningarna i den norra delen av Thailand, rinner redan vattenmassan från Sukhothai till Phitsanulok. Nästa provins på väg är Phichit.

Phichit-guvernören har redan meddelat distrikten att Yom-floden passerar för att noga övervaka vattennivån; människor i området uppmanas att flytta tillgångar till ett högre område.

Källa: Thai National News Bureau, TMD

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/