Thailand går vild efter lottodragning av de ovanliga siffrorna "999997"

Nationella -

Thailand är i "hurly-burly" denna kväll efter att den första lotten i dagens lotteridragning bestod av de ovanliga siffrorna "999997", och med varje lott ger en jackpott på sex miljoner baht.

Även om vissa människor kanske inte tror att någon skulle vara intresserad av att köpa ett så repetitivt nummer för att vinna priset, gjorde en kvinna från Surat Thani det lyckligtvis.

Nattaya Thongson, 52, berättade för reportrar att hon köpte 2 biljetter av samma antal tidigare i veckan utan att tänka på att vinna förstapriset, bara ville ha de två sista "97"-siffrorna.

Efter att ha hävdat ägandet av den vinnande biljetten på en polisstation sa hon glatt: "Jag kan fortfarande inte tro mina egna ögon att jag skulle ha 12 miljoner baht över natten. Jag kanske spenderar lite för meriter, för att betala skulder och pengar för framtida affärer."

En annan potentiell vinnare var under slutlig verifiering av polisen i Thailand.

Det thailändska lotteriet, för utlänningar som är omedvetna, är en MYCKET stor sak i Thailand. Thais använder alla möjliga metoder för att avgöra vilka siffror de anser vara lyckliga - några av dessa metoder inkluderar till och med påstådda att tala till andar, be till träd som har vissa likheter med religiösa ikoner, samla in registreringsskyltnummer för personer som överlevde (eller inte överlevde) ) olyckor och olika andra metoder.

Utlänningar är också välkomna att spela det thailändska lotteriet eftersom det inte bara är för thailändska medborgare. Lottdragningen sker den första och sextonde varje månad.

Sändning
Användarrecension
4 (4 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.