En enorm brand över natten förstör lager, sexvånings lyxhus och larmar lokalbefolkningen i Pattaya

Pattaya-

En brand har förstört ett lager, ett sexvånings lyxhus och larmade lokalbefolkningen i norra Pattaya tidigt i morse med tidiga uppskattningar av skador på inte mindre än 100 miljoner baht.

Brandmän underrättades om branden klockan 1 i ett lager på North Pattaya Road som ligger nära motorvägen Sukhimwit. Lagret, som var kopplat till ett större komplex med en gammal oöppnad restaurang och ett sexvånings lyxhus som ursprungligen byggdes för ägarna till de två företagen, hade tidigare sålt och lagrat mestadels antika möbler. Flera mindre bostäder i området skadades också.

Brandmän med mer än 10 brandbilar och The Pattaya News rusade till platsen för att konstatera att elden var helt övertänd. Huvudlagret och byggnaderna var inte ockuperade och alla lokala invånare evakuerades tidigt i branden.

Banglamungs distriktschef Amnart Jaroensri tillsammans med Banglamungs administrativa chef, Phonchai Sangeiad och Pattayas biträdande chef Ronnakit Eakkasing skyndade till platsen.

Lokalbefolkningen i närheten lyckades säkert evakuera från området och hölls på säkert avstånd från den massiva branden. Just nu verkar det som om ingen har skadats, saknats eller dödats.

Det tog mer än sex timmar att kontrollera branden, som orsakade stor utmattning från brandmän och krävde hjälp från brandkåren i omgivande regioner. Orsaken till branden utreds fortfarande och kommer sannolikt inte att avslöjas förrän senare. Tjänstemän kan inte helt utforska lokalerna på grund av fortfarande pyrande glöd och strukturella skador. En video finns här.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.