Två afrikanska män och en thailändsk kvinnlig medborgare greps för bedrägeri med gummihandskar online

Bangkok -

Den kamerunske misstänkte Ferdinand Ayuk Agbor, 34, tillsammans med Souhadou Traore, medborgare från Elfenbenskusten, 35, och Thanwaros Worasarn, 24, från Thailand, greps för att ha drivit ett falskt onlineföretag för att sälja medicinska handskar utomlands.

En inspektör för konsumentskyddspolisen (CPPD) fick ett klagomål från en tysk medborgare i Förenade Arabemiraten som hävdade att han hade förlorat över 57 miljoner baht till en webbplats, www.grandig.com, som påstås tillverka latex-, nitril- och vinylhandskar för försäljning globalt.

Anmälaren hade överfört summan pengar till kontot under företagsnamnet men inga handskar levererades och företaget kunde inte nås och alla deras kontaktkanaler kopplades bort.

Dessutom fann CPPD-utredningen att en man identifierad som Mepony Toure, också från Elfenbenskusten, 28, som var vän till Thanwaros och bodde utomlands, hade ordnat så att hon kunde driva företaget i Thailand och öppna ett bankkonto.

Thanwaros skulle ha tagit ut pengarna och dela ut dem till sina två vänner. Agbor ska ha fått 1.6 miljoner baht, Traore fick omkring 70,000 400,000 baht och Thanwaros omkring 1 XNUMX baht, enligt polisöverste Chetphan Kiticharoensak, chef för CPPD underavdelning XNUMX. Resten gick tydligen till Mepony.

Gripandet ägde rum i deras lägenhet i Bangkok i torsdags den 24 augusti men presenterades precis öppet för pressen denna vecka. Ett bankkonto hittades registrerat under ett företagsnamn, en stor summa kontanter och andra värdefulla föremål hittades också på platsen.

De tre misstänkta åtalades initialt för samverkan i offentligt bedrägeri, införande av falsk information i ett datorsystem och penningtvätt medan CPPD för närvarande lämnar in en Interpol-begäran om att arrestera den fjärde misstänkte, vars exakta plats är okänd men för närvarande inte befinner sig i Thailand.

Foto med tillstånd: Naewna

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.