Gränsskolan i Kanchanaburi stängde i 3 dagar på grund av rädsla för att Covid-19 sprids från Myanmar, testar negativt hittills

Kanchanaburi –

Ban Kui-skolan i Thong Pha Phum-distriktet i Kanchanaburi har varit tillfälligt stängd i tre dagar efter att tre elever kommit i nära kontakt med illegala gränsöverskridare från Myanmar som var sjuka.

Kanchanaburis guvernör Jirakiat Phumsawat hade skickat en grupp frivilliga för att utföra en större sanering i skolan igår, 1 september, för att förhindra spridningen av viruset.

Jirakiat meddelade online angående allmänhetens oro för spridningen av Covid-19 i regionen att inga Covid-19-infekterade fall ännu hade hittats och att skolans stängning bara var en försiktighetsåtgärd mot situationen.

Han sade: "Myndigheterna hade tagit 3 fall av personer som enligt uppgift hade feber, inklusive en 20-årig man, 17-årig man och ett 1-årigt barn, till statens karantän och för att genomföra en Covid-19 undersökning. De var gränsbor som hade varit i närliggande områden i Myanmar i mer än två veckor och inte hade rest till någon plats som var nära risken för infektion.

"Det senaste resultatet av undersökningen visade att ingen av dessa personer med Covid-19-risk var smittad. Vi skulle vilja informera allmänheten om att inte vara överbekymrade över situationen."

Efter den andra vågen av spridningen av Covid-19, nämligen i delstaten Rakhine i Myanmar, sjukdomsbekämpningsåtgärderna har förstärkts längs gränsen mellan Thailand och Myanmar över hela landet för att övervaka de illegala passagerarna i grannländerna som eventuellt skulle kunna passera gränsen via vattenvägar och andra naturliga kanaler.

Foto med tillstånd: Daily News

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.