Två utlänningar i förvar efter att ha tagit selfies när de hanterade utrotningshotade och känsliga havsdjur i Koh Pha Ngan

Surat Thani –

Italienska medborgaren Francesco Simonetti och hans ungerska kompis Attila Ott hade väckt lokal upprördhet efter att ha plockat upp hotade och känsliga havsdjur i en miljöskyddszon utanför Koh Pha Ngan i Surat Thani medan de dykte för att ta selfies och en video och la upp dem på sociala medier i går , 1 september.

Inspektörer och tjänstemän från Department of Marine and Coastal Resources hade agerat på den utbredda kritiken på sociala medier innan de till slut identifierade de misstänkta och tog dem till Koh Pha-Ngans polisstation idag, den 2 september.

Enligt avdelningsdirektören Sophon Thongdee är Attila dykinstruktör på Koh Pha Ngan medan Francesco är kock på samma ö.

Det första förhöret avslöjade att de två enligt uppgift har dykt vid Salad Beach och tagit bilder och tagit en video med havsdjur och lagt ut dessa på internet.

En av dem har enligt uppgift setts på videon använda sina bara händer för att fånga havsdjur från deras livsmiljö och peta dem med en pinne för att hålla dem vakna för att fånga bättre bilder.

Utlänningarna har ställts inför anklagelser om att ha utfört eller drivit någon föreställning på korallrevet som skadar eller påverkar havsdjur i en miljöskyddszon med maxböter på 100,000 XNUMX Bt eller ett års fängelse, eller båda.

Vidare avslöjade utredningen av de misstänktas resehistorik att Simonetti enligt uppgift underlåtit att meddela immigrationstjänstemän inom 24 timmar efter att ha ändrat sin adress och fick böter på 4,000 1,600 baht medan Attilas fru Kritiyaporn Khamsing också fick böter på 24 XNUMX baht för att ha underlåtit att meddela immigrationstjänstemän i XNUMX timmar efter att ha tagit in en invandrare som fick stanna i Thailand tillfälligt.

Surat Thani immigrationspolisen håller på att samla in bevis för att begära återkallelse av deras tillstånd att stanna i kungariket och för att lista deras namn som förbjudna svartlistade personer att komma in i kungariket.

Polisöverste Suparerk Pankosol Superintendent för Surat Thani Immigration sa: "Deras beteende var stötande och störande eftersom de avsevärt störde det marina ekosystemets välbefinnande och sårade känslorna hos thailändare som försöker skydda sin miljö."

– Det här är ett allvarligt brott. Om någon utlänning försöker kränka eller agera olämpligt som kan hota att skada naturen, skulle han ställas inför rätta. Individer utan hänsyn till havet och naturen hör inte hemma i Thailand.” avslutade polisintendenten.

Det är okänt om de två åtalade har en advokat i nuläget.

Foto med tillstånd: Naewna

Sändning
Användarrecension
1.75 (4 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.