Uppdaterat: Center for Covid-19 Situation Administration i Thailand säger att en fånge testade positivt för Covid-19

Bangkok-

Dr. Taweesin Visanuyothin, talesman för Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) uppgav i eftermiddags att en fånge i ett thailändskt fängelse har testat positivt för Covid-19, men ett andra test väntar.

Fången i fråga testade positivt för en liten mängd genetiskt material från viruset, vilket betyder att han troligen hade plockat upp det från någon annanstans. Han är en ny intern som anlände den 26 augusti. Han hade enligt uppgift en liten mängd slem den 29 augusti men inga andra symptom.

Ett mer detaljerat blodprov behandlas på patienten för att avgöra om han verkligen har/hat viruset och en presskonferens hölls av Folkhälsoministeriet i kväll med mer information som finns i Uppdateringsområdet nedan.

De 34 andra fångarna i karantänområdet i fängelset har testat negativa, medan den misstänkte har isolerats för behandling enligt Visanuyothin. Fängelset i fråga är Central Special Correctional Institute (Klong Prem). Patienten var dock i karantän och inte exponerad för den allmänna befolkningen.

Det här är en utvecklingshistoria. Håll utkik på den här sidan för mer information.

UPPDATERING:

Folkhälsoministeriet har avslöjat fler detaljer om fången, som fortfarande genomgår fler tester. National Thai News Bureau har meddelat att detta är det första inhemska fallet på över hundra dagar, men sekundära blodprover görs. Vid denna tidpunkt tros det dock vara det första lokalt spridda fallet på över 100 dagar enligt folkhälsoministeriet.

– Patienten, en 37-årig man, bodde i bostadsrätten Ban Suan Thanon i Bang Mod-distriktet med fem familjemedlemmar. Lägenheten har informerats och tre familjemedlemmar har satts i karantän. Två familjemedlemmar åkte till en annan provins i Thailand uppåt (provinsen nämns inte) och tjänstemän från Folkhälsoministeriet arbetar nu med att hitta dem. Alla fem familjemedlemmarna anses vara högrisk.

– Jobbade på en klubb/bar i tre dagar och två nätter som DJ på First Cafe på Khaosan Road och arbetade även i två andra filialer på puben 2 Days 3 Nights på Rama 2 och Rama 3 filialer. Han kan också ha tillbringat tid på Khao San Road. Klubbbesökare anses inte vara högrisk, enligt folkhälsoministeriet. Barerna i fråga har varit stängda i tre dagar för "städning".

– Tjugo personer som tillbringade tid med fången vid domstol och under processerna, inklusive advokater, fängelsetjänstemän, andra fångar och personal har identifierats som högrisk och alla kommer att sättas i karantän och testas.

– Fängelset är isolerat och fången var bara i karantän och inte den allmänna befolkningen, med 34 fångar som alla testats för Covid-19 hittills. Ingen infektion hittades och de kommer att förbli i isolering och karantän. Två frivilliga och två fängelsetjänstemän har också testats negativa och är för närvarande isolerade. Mannen hade totalt 60 högriskkontakter vid denna tidpunkt, enligt folkhälsoministeriet och alla testas, isoleras och sätts i karantän.

- Vid denna tidpunkt verkar patienten vara den första personen som är lokalt infekterad eller som tidigare har upptäckts på över 100 dagar. Endast en liten mängd genetiskt material från viruset hittades i hans system och ytterligare blodprover kommer att äga rum.

-Den smittade är drogmissbrukare och dömdes till två års fängelse i thailändskt fängelse. Han har sedan flyttats till en karantänsjukhusavdelning.

-Dr. Suwanchai Wattana Yingcharoenchai Generaldirektör för Department of Disease Control har betonat att detta så småningom var att vänta och har bett om lugn och att folk inte ska få panik. Han uppmuntrade människor att fortsätta med sina planer för den långa semesterhelgen som väntar men att bära masker, tvätta händerna och socialt avstånd och omedelbart rapportera till en läkare om de är sjuka. Han sa också att den thailändska regeringen och medicinska etablissemanget är väl förberedda på detta men att de inte tror att detta fall signalerar ett utbrett andra utbrott.

  Det här är en utvecklingshistoria och detaljer kommer fortfarande in. Den här artikeln kan uppdateras när som helst utan föregående meddelande.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/