Covid-19 försäkring officiellt godkänd för utlänningar som reser till Thailand

Bangkok -

Office of Insurance Commission gjorde ett tillkännagivande idag, den 4 september, för att ge grönt ljus till en Covid-19-försäkring för utlänningar som reser till Thailand.

Godkännandet av Covid-19-täckning för utländska turister inleddes i enlighet med landets återöppnande åtgärder av CCSA för att förhindra framtida risker för spridning av viruset eftersom Thailand är redo för begränsade grupper av utlänningar att besöka, sade generalsekreterare Suthipol Taweechaikarn.

Policyn, enligt Suthipol, hade grundligt och officiellt godkänts av relevanta hälsoavdelningar den 28 augusti, nämligen Folkhälsoministeriet, Utrikesministeriet, Department of Disease Control, Thai General Insurance Association och Thai Life Assurance Association .

Köpet av utlänningarnas Covid-19-försäkring kommer att göras online och kommer att aktiveras så snart de passerar immigrationen i landet, sade generalsekreteraren.

För att köpa försäkringen måste utlänningar ha ett inträdescertifikat, ett hälsointyg för Fit-to-Fly eller Fit-to-Travel och ett läkarintyg som bevisar att de har testat fria från Covid-19 via RT -PCR-metod 72 timmar före avgång.

Försäkringens täckning delas upp i två delar:

1. I fall av dödsfall orsakat av Covid-19 kommer företaget att betala förmåner eller ersättning för kostnaden för begravningen och återsändande av kvarlevor motsvarande 3.2 miljoner baht.

2. För medicinsk behandling relaterad till Covid-19 kommer företaget att betala förmåner eller ersättning för att täcka medicinska utgifter upp till 3.2 miljoner baht.

Alla resenärer som uppfyller kravet måste betala premier för perioder på 30 dagar upp till ett år. Priset kan variera beroende på covid-19-risken i ursprungslandet.

Resenärer från lågriskländer betalar mellan 1,600 14,400 och XNUMX XNUMX baht.
De från länder med måttlig risk kommer att betala mellan 2,560 23,040 och XNUMX XNUMX baht.
De från högriskländer kommer att betala mellan 4,800 43,200 och XNUMX XNUMX baht.

En komplett lista över länder håller på att utvecklas och kan ändras regelbundet, noterar The Pattaya News.

Generalsekreterare Suthipol sade: "Denna försäkringspolicy är införd i Thailands försäkringssystem för att hjälpa till att hantera risken för landets återöppnande åtgärder av regeringen. Det kommer förhoppningsvis att bidra till att upprätthålla hälsoåtgärder och förhindra spridningen av Covid-19 i landet.”

Foto med tillstånd: Office of Insurance Commission (OIC)

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.