Två regeringsfientliga protestledare hålls i fängelse efter att ha brutit mot villkoren för frigivning av borgen

Bangkok -

Två prodemokratiska aktivister, Arnon Nampa, 35, och Panupong Jadnok, 27, släpptes in i fängelse i kväll, den 3 september, efter att ha brutit mot deras villkor för frigivning av borgen som utfärdades i början av augusti.

Paret var tidigare arresterades den 8 augusti för påstådd uppvigling och brott mot nöddekretet efter att ha deltagit i en massprotest i Bangkok den 18 juli och var räddades samma dag men förbjudet att delta i eller genomföra någon typ av sammankomster.

Arnon och Panupong fördes till domstolen igen runt 9:00 idag efter anklagelserna om att deras aktivism bröt mot villkoren för frigivning av borgen.

Enligt domstolen hade aktivisterna förverkat denna tillfälliga frigivning genom att fortsätta organisera och närvara vid flera protester mot regeringen, som redan har förklarats olagliga av regeringen på grund av att de inte följt vad de säger är de rätta reglerna.

Deras tillfälliga frigivning mot borgen hade därför återkallats. Arnon dömdes att hållas i fängelse medan Panupong beviljades frigivning mot borgen med en fördubblad räddningspengar på 200,000 XNUMX baht. Han vägrade dock att begära borgen och bestämde sig för att fängslas tillsammans med sin aktivistkollega.

Den mänskliga advokaten Arnon skrev ett meddelande till prodemokratiska demonstranter: "Jag är hedrad att kämpa tillsammans med alla. Vi har kommit så långt, fortsätt tappert framåt. Mitt jobb utanför fängelset är klart. Jag kommer att satsa allt på förändring."

I kväll ska protestledarna förmodligen flyttas till Bangkoks häktningsfängelse, där mer än fyrtio demonstranter för närvarande är samlade för att stödja och uttala sig mot den påstådda orättvisan från det thailändska rättsväsendet.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.